Dansker får storrolle i vikinge-serie

Peter Gantzler spiller vikingen Ragnar i tv-serien »The Last Kingdom«, og det har krævet, at han droppede sine moralske skrupler.

Skuespiller Peter Gantzler spiller med i The Last Kingdom. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Det har krævet en stor portion mod for skuespilleren Peter Gantzler at spille rollen som vikingen Ragnar i tv-serien "The Last Kingdom".

For ikke nok med, at han skulle tøjle sin frygt for heste og overkomme følelsen af at være startruck på settet med de mange, erfarne skuespillere i serien, så skulle Gantzler også lægge sit eget moralske kodeks på hylden.

- Jeg måtte virkelig finde min indre viking frem, forstået på den måde at der jo er et helt andet moralkodeks. Det er øje for øje og tand for tand. De havde ikke en gud, de følte sig skamfuld over for, så de gjorde, hvad der passede dem. Var der noget, de gerne ville have, så tog de det, og om nødvendigt med vold. Og det skulle jeg finde frem, forklarer Peter Gantzler om serien, der allerede har været vist i både England og USA.

Da den erfarne danske skuespiller fik tilbuddet om at være med i serien, der i otte afsnit fortæller historien om de danske vikingers togter i England, var han ikke i tvivl om, at han skulle sige ja.

- Det er det samme produktionsselskab, der laver Downton Abbey, og det siger man jo ikke nej til. Det i sig selv borger jo for kvalitet, siger skuespilleren.

- Jeg skulle lære replikkerne på engelsk, men vi måtte godt have en klang af noget nordisk, og det synes jeg vi er sluppet meget godt af sted med, fortæller Peter Gantzler, der blandt andet spiller sammen med "Blade Runner"-skuespilleren Rutger Hauer i serien.

Det var svært ikke at blive benovet over:

- På den første optagedag kunne jeg godt mærke, at jeg lige skulle grave dybt i noget erfaring og holde fast i mig selv, for jeg følte ligesom, at det var lakmusprøven for, om jeg kunne klare det hele. Men de var vanvittigt søde og vanvittigt professionelle, de andre skuespillere. Det var en stor oplevelse, siger han.

I serien spiller en håndfuld andre danskere også med - her i blandt Andrea Vagn Jensen og Alexandre Willaume.

Serien kan ses på Discovery Channel og har premiere den 22. marts kl. 22.

/ritzau/FOKUS