Danske tv-serier duellerer om britisk tv-pris

”Borgen” og den anden sæson af ”Forbrydelsen” er begge nomineret til den samme prestigefyldte, britiske BAFTA-pris, som uddeles i maj måned.

"Forbrydelsen" i skikkelse af Sofie Gråbøl vs "Borgen" i skikkelse af Sidse Babett Knudsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Tine Harden, DR og Esben Salling

Det er ikke hverdagskost, at to danske serier nomineret til den samme internationale pris, men det er sket. Pinsedag, den 27. maj, skal slaget mellem "Forbrydelsen" og "Borgen" slås, når BAFTA-priserne uddeles.

BAFTA står for British Academy of Film and Television Arts, og ved denne begivenhed fejrer briterne årets bedste TV-programmer. 

To danske serier, der begge blev vist på DR, er nomineret i kategorien ”bedste internationale dramaserie”, som i alt huser fire serier.  De resterende to er "Modern Family" og "The Slap". 

Producenterne holder hovedet koldt

Selv om tanken om at vinde en fin, britisk TV-pris kan gøre mange producenter spændte, så seriernes respektive producenter primært stolte over at være blevet nomineret.

- Vi på "Forbrydelsen" er meget stolte af at være nominerede igen. Det er enestående for en dansk serie at blive nomineret to år i træk. Og at vi nu skal dyste mod 'Borgen', gør det kun endnu mere fantastisk. Dansk drama har virkelig sat sig på den internationale scene, siger seriens producent Piv Bernth, der i mellemtiden også er blevet DRs dramachef.

Producent Camilla Hammerich på "Borgen" er endnu mere overrasket over nomineringen.

- På Borgen er vi stadig lykkelige og relativt forbavsede over det internationale liv, serien har fået. At vi nu også har fået en nominering til en af de fineste tv-priser i Europa, gør os nærmest euforiske. Vi havde ikke drømt om, at en serie om det danske demokrati og folkestyre ville nå så langt ud over landets grænser. Sådan en nominering giver ny energi til alle, der har arbejdet hårdt på projektet i de sidste tre-fire år, siger hun.