Danske stjerner udtaget til filmfestival

To danske film er udtaget til særlige visninger under den berømte filmfestival i Berlin.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2012 kunne Mikkel Boe Følsgaard stolt hæve en sølvbjørn ved den berømte filmfestival i Berlin. Og nu er filmen "Den alvorlige leg", hvor han også spiller med, særligt udvalgt til en 'Special Galla'-visning ved årets prestigefulde filmfestival i Berlin.

Dermed er det ikke bare den danske film "Kollektivet", som er nomineret til hovedkonkurrencen, som kan se frem til filmfejringen i februar.

"Den alvorlige leg" er instrueret af svenske Pernilla August, men faktisk er der mere dansk blod at finde i rulleteksterne end Følsgaard. Manuskriptet er nemlig skrevet af Lone Scherfig, som også er vant til at begå sig ved de fine prisuddelinger, blandt andet har hun været nomineret til en Oscar for sit manuskript til "An Education".

31-årige Mikkel Boe Følsgaard modtog stor ros, og både en sølvbjørn i Berlin og en Bodil-pris, for sin hovedrolle i Nikolaj Arcels "En Kongelig Affære", og har siden fået stor opmærksomhed for sin rolle som den lettere egocentriske Emil i DR's dramaserie "Arvingerne".

Senest har man kunnet opleve ham som kold kommandør i det brutale danske krigsdrama "Under Sandet" og i rollen som Kim Vilfort i fodboldfilmen "Sommeren '92".

Også den danskproducerede dokumentarfilm "Les Sateurs" kommer i fornemt selskab ved Berlinalen, hvor den er blevet udtaget til sideprogrammet Forum under filmfestivalen. Det danske islæt kommer ind i form af produktionsselskabet Final Cut for Real.

Og det må siges at være et godt år for det danske produktionsselskab. De kan nemlig også gnide sig i hænderne over en Oscar-nominering til dokumentarfilmen "The Look of Silence", som de også har produceret.

Filmfejringen i Berlin finder sted fra 11.-21. februar.

/ritzau/FOKUS