Danske serie-heltinder hitter i England

Lørdag aften møder de engelske tv-seere for første gang Sidse Babett Knudsen, som den kvindelige statsminister i Borgen, som er BBCs efterfølger til seersuccessen Forbrydelsen.

Foto: Mike Kollöffel, DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Englænderne er vilde med stærke, danske tv-serie-heltinder, som takket være populære tv-serier ikke længere bare er ukendte ansigter, der taler et sprog, de ikke forstår.

Omkring en million af Storbritanniens tv-seere fulgte Sofie Gråbøl - eller som briterne kalder hende; Sofie Grabol, da hun som Sarah Lund jagtede teenagepigen Nanna Birk Larsens morder i Forbrydelsen, da anden del af den danske tv-serie før jul blev sendt på engelsk tv. BBC følger nu op på serien, som af avisen The Daily Telegraph blev kåret til årets bedste, med endnu et dansk tv-drama.

Når englænderne lørdag sætter sig til rette foran tv-skærmen, kan de for første gang møde Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg i tv-serien Borgen.

Serien topskuespiller leverer så gode præstationer, at kendskabet til danske topskuespillere nu nået langt ud over den lille gruppe, der interesserer sig for skandinavisk film og tv. Det er kun et spørgsmål om tid, før spørgsmål om danske tv-serier dukker op i engelske tv-quizzer, mener den engelske avis Independent.

- BBC4 køber altid med øje for udsøgt kvalitet. Borgen er dramatisk og underholdende og meget i stil med Forbrydelsen, og passer godt ind i BBC4s intentioner om at give sit publikum det bedste internationale tv, siger Richard Klein som er BBC4s controller på BBCs website.

Independent fremhæver de stærke kvindelige hovedroller og bifigurer i de to serier, som avisen mener er med til at give et billede af Danmark, som et samfund, hvor ligestilling hersker i højere grad end de fleste andre lande. Sammenfald i skuespillere, der optræder i både Forbrydelsen og Borgen - som for eksempel Søren Malling og Mikael Birkkjær - finder avisen mere sammenfaldende mere charmerende end på britisk tv.

Læs mere
Indepentens artikel