Danske rocklegender, Father John Misty og 22 andre navne klar til Roskilde Festival

Det danske rockband Sort Sol er blandt de 24 nye navne, der netop er offentliggjort til Roskilde Festival 2017.

Det bliver anden gang Father John Misty spiller på Roskilde Festival. Fold sammen
Læs mere

Roskilde Festival tilføjer i dag en række navne, som byder på alt fra samba over amerikansk folk til legendarisk dansk rock i form af Steen Jørgensen og co. fra Sort Sol, som ifølge festival-ledelsen vil levere et ekstraordinært show med særligt inviterede gæster på scenen.

Sort Sol startede som et punkband under navnet 'Sods' i slutningen af 1970’erne, men skiftede i 1983 navn til Sort Sol. Senere skiftede de også stilart over i den mere ’almindeligt’ rockede genre, som gennem tiden har vundet dem ti danske Grammy-priser.

Se også listen: De spiller til Fredagsrock 2017

Udover de danske rocklegender er der med dagens offentliggørelse givet plads til seks andre danske artister på 2017-plakaten. Heriblandt pladeaktuelle The Rumour Said Fire.

Samtidig bliver der genvalg til den karismatiske sangskriver og performer 'Father John Misty' a.k.a. Joshua Michael Tillman, som tidligere har været en del af gruppen 'Fleet Foxes'. Han spillede første gang på Rsokilde Festival i 2015 og vender til sommer tilbage med et show på Orange Scene, som Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén har store forventninger til.

Steen Jørgensen i front for Sort Sol. Fold sammen
Læs mere

 

- Father John Misty fejede totalt benene væk under dem, som oplevede ham i 2015. Så vi tror på, at han er i stand til at føje en helt ny dimension til oplevelsen, når han denne gang slår sig løs Orange Scene, siger Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén.

I den mere farverige, musikalske ende kan publikummet til Roskilde Festival glæde sig til at ryste rumpetten til internationale stjerner som samba-dronningen Elza Soares og den feministiske rapper Madame Gandhi.

Se også billederne: Solskin og sommer-vibes på Roskilde

Elza Soares er 79 år og kendt som dronningen af avantgarde-samba, og siden 1950’erne har hun haft stor betydning for brasiliansk musik og kampen mod social uretfærdighed.

Hun opfattes i dag som et ikon i hjemlandet, hvilket understreges på hendes seneste album 'A Mulher do Fim do Mundo' (Woman at the End of the World), som bliver rost for sin modige og banebrydende blanding af traditionelle brasilianske stilarter og støjrock.

- Med navne som Elza Soares, Madame Gandhi og Popcaan har publikum nogle oplevelser i vente med markante kunstnere, som vi ikke har haft chancen for at opleve på vores breddegrader før. Det er ofte i den del af programmet, at publikum kan gå på opdagelse mellem scenerne og vende hjem fra festival med de allerstørste musikalske overraskelser, lyder det fra Anders Wahrén.

Her er samtlige 23 navne, der i dag tilføjes til Roskilde Festival 2017-plakaten:

Father John Misty (US)

Elza Soares (BR)

Bonobo (UK)

Popcaan (JM)

Sort Sol (DK)

Tinashe (US)

A Day to Remember (US)

Boujeloud (DK)

Clams Casino (US)

Fatima Yamaha (NL)

Full of Hell (US)

Group Doueh & Cheveu (MA/FR)

András (AU)

KiNK feat. Rachel Row (BG)

Madame Gandhi (US)

Moon Duo (US)

Nils Bech (NO)

The Rumour Said Fire (DK)

Følgende kunstnere spiller på scenerne Countdown og Rising gennem festivalens første dage:

Baest (DK)

Bjarki (IS)

Dør Nr. 13 (DK)

Franske Piger (DK)

Mechatok (DE)

School of X (DK)

Roskilde Festival finder sted fra lørdag 24. juni til lørdag 1. juli 2017.