Danske filmblade fusionerer

De to danske filmblade »Ekko« og »Mifune« fusionerer og har ambitioner om at blive Nordens førende filmmagasin.

De to danske filmblade »Ekko« og »Mifune« bliver til ét under navnet »Ekko«. Det vil fremover udkomme seks gange om året, første gang i februar. Fotos: Forsider af hhv. »Ekko« fra november-december og »Mifune« fra oktober-november. Fotos: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række af landets bedste filmskribenter har leveret til de to filmblade »Ekko« og »Mifune« gennem flere år, men fremover vil der kun være et enkelt dansk filmblad at skrive i, idet de to blade fusionerer, Til gengæld skal det nye blad, der viderefører navnet »Ekko«, være Nordens største. »Ekko« blev lanceret i 2000 og har især været et forum for national filmdebat, mens »Mifune« siden 2003 særligt har markeret sig med filmjournalistik med et udenlandsk perspektiv.

»Vi har været to magasiner med forskellige profiler, men med samme kærlighed til filmkunsten og de gode film. Begge blade vil sætte aftryk i det nye magasin, som bliver større og som vil udkomme seks gange frem for fem gange om året,« siger Claus Christensen, redaktør på »Ekko«.

Claus Christensen bliver ansvarshavende på det nye magasin, der første gang udkommer i februar og skal lede det sammen med en redaktionskomité bestående af ham selv, »Mifunes« redaktør Thure Munkholm, Kristoffer Hegnsved og Peter Schepelern.

Fusionen følger længere tids forhandling mellem de to blade og en fælles forståelse af, at en fusion ville kunne give landets filminteressede en bedre service. Blandt bladets nye initiativer er en opnormering af det internationale stof og en udbygget anmeldelsessektion.

»Vi har en ambition om at blive Nordens bedste filmblad,« siger Thure Munkholm, tidligere redaktør for »Mifune«.

Større redaktionel uafhængighed
Det Danske Filminstitut har støttet begge blade siden deres start, ligesom instituttet selv har udgivet et tredje filmblad med titlen »Film«, hvis dansksprogede udgave nu nedlægges. I stedet vil instituttet lave en forbedret internetudgave.

»Det er svært at udgive et filmblad i så lille et sprogområde, så når to i forvejen stærke blade slår pjalterne sammen for at blive endnu stærkere, så er det noget vi kun kan bifalde,« siger direktør for filminstituttet Henrik Bo Nielsen. Han forventer, at det nye »Ekko« til en vis grad dækker nogle af Filminstituttets nu nedlagte blads områder, men siger, at instituttet ellers ikke vil blande sig i det redaktionelle.

»Begge blade har været delvist afhængige af Filminstituttets velvilje, og et nyt blad vil være lidt mindre afhængig af vores støtte. Hvis man har haft kvabbabelser om redaktionel afhængighed, kan man sige, at fusionen er et skridt i den rigtige retning,« siger Henrik Bo Nielsen.

Det nye »Ekko« skal udkomme i et oplag på 14.000 eksemplarer.