Danske Daniel på vej mod sin Star Wars-drøm

Den 18-årige produktionsskoleelev Daniel Lenz slap som en ud af tusinder gennem nåleøjet til en casting på den næste Star Wars-film.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 18-årige Daniel Lenz fra Snejbjerg ved Herning bliver måske Danmarks svar på Star Wars-stjernen Harrison Ford, hvis filmguderne fortsætter med at smile til ham, som de gjorde det i denne weekend.

Lørdag rejste den unge produktionsskoleelev med krydsede fingre til Manchester, hvor der blev afholdt en såkaldt åben casting på en rolle til den kommende Star Wars-film.

Interessen for at få sig en rolle i filmen var så stor, at casting-firmaet havde lejet et cricketstadion i byen for at have plads til alle de håbefulde skuespillere, og allerede aftenen før, da Daniel nåede frem til stadionet, havde et halvt hundrede unge mænd og kvinder lagt sig til rette i soveposer for at være først til at komme ind.

»Jeg tilbragte også natten i soveposen, og var glad for, at det ikke regnede,« fortæller Daniel, der netop er kommet hjem fra England - træt, men tilfreds med sin indsats.

Sammen med en håndfuld andre ud af de 2800 der deltog i castingen, lykkedes det ham nemlig at at få gjort casterne så interesserede i ham, at han blev sat til at lære en scene udenad og spille den foran deres granskende blik.

»Jeg må ikke afsløre indholdet af scenen, men det var dramatisk og det drejede sig om, at min karakter var blevet skadet,« fortæller Daniel Lenz.

Lige nu håber han, at filmselskabet vil sende bud efter ham endnu en gang, til endnu en casting, som vil gå mere i detaljer med hans kunnen som skuespiller. Den casting bliver i London før jul, og Daniel kunne ikke forestille sig en bedre julegave end et positivt svar fra England

»Det ville være fantastisk at være med i noget, jeg har været fan af, siden jeg var en lille dreng,« siger Daniel.

Den kommende Star Wars film har arbejdstitlen 'Star Wars 7', og dens indhold har indtil videre været en velbevaret hemmelighed. Optagelserne forventes at gå i gang i marts næste år.

»At Daniel er gået videre er ganske enestående. En ting er at blive spottet og pillet ud, men en anden ting er at gå videre først til interview og sidenhen til selve castingen, er ikke mindre end imponerende. At have en dansker i spil til sådan en rolle, er fantastisk,« siger Tommy Duus, der er indehaver af Dansk Skuespillerkatalog, der formidlede castingen til Daniel Lenz.