Dansk tv-vært nomineret til Europas bedste journalist

Clement Kjersgaard kan vinde prisen for bedste europæiske journalist, når prisen fredag uddeles i Berlin.

ARKIVFOTO: Clement Kjersgaard kan vinde prisen for bedste europæiske journalist, når prisen fredag uddeles i Berlin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Fredag aften bliver Europas bedste journalist kåret, og den hæder kan tilfalde DR-værten Clement Kjersgaard, der blandt andet er kendt fra programmer som »Debatten« og »Vi ses hos Clement«.

Det skriver DR på sin hjemmeside.

I motiveringen for hvorfor den danske tv-vært er nomineret, lyder det:

»Clement Kjersgaard er tv-vært i DR, hvor han insisterer på at få ærlige og klare svar fra politikere og andre indflydelsesrige mennesker. Han fortsætter vedholdende med at stille de samme spørgsmål, indtil seerne får et klart svar, og han har gjort det i mere end 10 år.«

Kjersgaard er den eneste dansker, der kan vinde prisen, som også den afdøde svenske journalist Kim Wall, der i august sejlede ud med Peter Madsen i hans hjemmelavede ubåd og senere blev fundet død, er nomineret til.

Kim Wall, der blev 30 år, var freelancer for en lang række medier som South China Morning Post, New York Times og The Guardian.

Ved prisfesten Prix Europa, der bliver afholdt i den tyske hovedstad, Berlin, dyster radio-, tv- og onlineproduktioner fra hele Europa.

Der bliver uddelt ti statuetter ved festen, og DR er repræsenteret med 13 nominerede programmer og produktioner.

/ritzau/FOKUS