Dansk teater har stor succes med Disney-musicals: Her er den næste

Fredericia Teater afslører sit næste store samarbejde med Disney-koncernen.

Fredericia Teater har haft stor succes med Disney-musicals, senest »Klokkeren fra Notre Dame«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Malmose
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den sidste teatersæson så flere end 120.000 Fredericia Teaters Reumert-belønnede Disney-musical »Klokkeren fra Notre Dame«, der høstede flotte anmeldelser og først meldte om udsolgte huse hjemme i Fredericia, siden på Det Kongelige Teaters Gamle Scene hen over sommeren.

Nu afslører musicalteatret sit næste store samarbejde med Disney Theatrical Productions. Det bliver teaterudgaven af »Tarzan«, der skal følge op, hvor succeserne med »Aladdin«, »Den lille havfrue« og »Klokkeren fra Notre Dame« slap.

Forestillingen har danmarkspremiere næste efterår i Fredericia, mens københavnerne må vente til november 2019, før den rykker ind i det til den tid nyrenoverede Falkoner Salen, der i øjeblikket er ved at blive omdannet til en moderne musicalscene.

Musicalen om den liansvingende helt bygger på tegnefilmsudgaven fra 1999 af Edgar Rice Burroughs klassiske roman om drengen, der vokser op blandt gorillaer i den afrikanske jungle og siden bliver skovens og dyrenes beskytter. Musikken til musicalen er skrevet af popikonet Phil Collins og omfatter hittet »You'll Be In My Heart«, der vandt en Oscar for bedste sang.

Ved Broadway-premieren i 2006 fik »Tarzan« blandede anmeldelser. Flere kritikere hæftede sig ved, at Phil Collins' sangtekster var udramatiske og banale. Og den toneangivende avis The New York Times, hvis værdidomme er væsentlige for Broadway-forestillingers succes, var ikke synderligt begejstrede:

»Næsten alt og alle svinger sig i »Tarzan«. Hvilket er mærkeligt, eftersom showet selv, for nu at låne Duke Ellingstons berømte credo, ain't got that swing.« På den baggrund gik forestillingen kun skuffende 486 gange på Broadway, men siden er den blevet genopsat uden for  New York – også i Europa – bl.a i Sverige og Tyskland. Nu er turen så kommet til Fredericia og omegn, hvor den danske producent har mulighed for at sætte sit præg.

»Tarzan« kan første gang ses på Fredericia Teater 5. oktober 2018 og siden i Falkoner Salen fra 29. november 2019.