Dansk skuespiller: Kom til at leve et usundt liv

Skuespillerinden Mille Dinesen fortæller, at hun går meget op i sin mentale og fysiske sundhed.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. I tv-serien "Rita" charmerede hun danskerne som den bramfri skolelærer, der ikke er bange for at tage sagen i egen hånd.

Skuespillerinden bag den kendte karakter, Mille Dinesen, er heller ikke bange for at gå sine egne veje, og siden hun som ung fik konstateret sygdommen sklerose, har hun forsøgt sig med en række alternative behandlinger.

Den nu 42-årige skuespillerinde ønskede ikke at fylde sig med medicin, og derfor tog hun sagen i egen hånd, fortæller hun i et interview i livsstilsmagasinet chrichri.dk.

- At blive stillet ansigt til ansigt med en alvorlig sygdom tændte min nysgerrighed for mental og fysisk sundhed samt kost og ikke mindst, hvor meget man kan gøre selv, hvis man vil tage ansvar for sit eget liv, siger hun i interviewet.

"Nynne"-skuespillerinden, der snart skal give den gas på dansegulvet i tv-programmet "Vild med dans", fortæller i interviewet, at hun blandt andet vinterbader, mediterer, spiser sundt og træner i hverdagen for at holde sig sund både mentalt og fysisk.

Mille Dinesen understreger også, at hun bestemt ikke er fanatisk, når det kommer til sundhed og madvaner, men det har ikke altid har været sådan.

Hun fortæller til Chrichri.dk, at hun selv skulle ud over kanten for at mærke, at hun var gået for langt i sundhedens navn.

- Jeg blev fanatisk, og det gjorde mig asocial. Jeg kom til at leve et usundt liv og dermed ikke et godt liv, siger hun.

Skuespillerinden udgiver den 27. september bogen "Min egen vej".

Læs hele interviewet her: http://www.chrichri.dk/foodhealth/health/2016/08/mille-dinesen/

/ritzau/FOKUS