Dansk rockband gør comeback efter lang pladepause

Danske Veto er tilbage efter en længere pladepause, hvor gruppen nu har taget alt ansvaret på egne skuldre.

Efter flere års pladepause er Veto tilbage med nyt album. Free/Kristoffer Juel Fold sammen
Læs mere

Det er fem år siden, at Veto sidst sendte et album på gaden, og foruden en enkelt koncert på Heartland Festival i sommer har gruppen ikke givet koncert siden efteråret 2013.

Alt det bliver der dog lavet om på i det nye år.

Den danske succesgruppe med forsanger Troels Abrahamsen i front udgiver nemlig sit femte album. Efter en kort pause for nogle år siden fandt medlemmerne nemlig ud af, at de stadig ville i samme retning.

»I starten arbejdede vi rimelig intensivt og var meget ude at spille. For fire års tid siden besluttede vi os for at holde en pause på et halvt til et helt år, hvor vi ikke lavede noget på vores projekt overhovedet, og så startede vi lige så stille op igen efter et års tid.«

»Vi skulle lige finde ud af, om vi stadig havde lyst til at udgive musik sammen, og det gør man jo nogle gange ved at gå et skridt væk,« fortæller Troels Abrahamsen.

Han forklarer, at det mest af alt var en præventiv pause, som gruppen på daværende tidspunkt havde brug for.

»Der var et gryn af træthed, som jeg tror, vi alle sammen kunne se og reagerede på for at undgå at sidde i en situation, hvor vi var kørt sure i det. Det var almindelig samarbejds- og venskabshygiejne.«

»Vi har nok ikke betragtet det, som om vi har været særlig meget væk, for med undtagelse af den ene pause, er det ikke sådan, at vi har holdt pause fra at snakke sammen, og vi har arbejdet jævnt hen over en periode med at få det her album frembragt,« forklarer gruppens frontmand.

Da beslutningen om endnu et album var taget, gik gruppen, der står bag numre som "You Are a Knife" og "Spun", langsomt til værks. Denne gang dog uden hverken et management eller et pladeselskab i ryggen.

»Det har betydet, at der ikke har været andre end os selv til at skubbe processen frem, og det betyder også, at vi føler, at vi har haft god tid til at træffe de beslutninger, vi skulle tage for musikkens skyld.«

»Det har egentlig været befriende ikke at være en del af pladebranchens cyklus, hvor man laver plader og tager ud og spiller, og så gentager det. Altså hvor man holder aktualiteten ved lige,« forklarer Troels Abrahamsen.

Til foråret tager gruppen, der tidligere har vundet P3 Prisen og åbnet Orange Scene på Roskilde Festival, på Danmarksturné, og det har sat tankerne i gang.

»Da vi besluttede os for, at vi ville lave en plade og udgive den, var vi nervøse for, hvad folk ville sige. Hvad det nu skulle gøre godt for, og om vi stadig var relevante. Vi har da fået alle de spørgsmål, og jeg synes, de er svære at svare på,« siger Troels Abrahamsen og tilføjer:

»Men jeg vil også sige, at nervøsiteten er blevet gjort til skamme, for folk har været vildt søde og sagt, at de glæder sig helt vildt.«

Veto udgiver albummet "16 Colors" 9. februar 2018.

/ritzau/