Dansk rockband går i opløsning

Bandmedlemmerne i den danske musikgruppe Ulige Numre har besluttet sig for at slutte samarbejdet.

Ulige Numre går i opløsning. Scanpix/Mathias Bojesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De blev landskendte natten over med nummeret "København", og siden fulgte hits som "Frit Land" og "Halvnøgen" efter for det danske band Ulige Numre.

Nu er det slut med hitsingler fra rockgruppen, da de fem medlemmer har besluttet sig for, at deres veje skal skilles.

Det skriver Ulige Numre i et opslag på det sociale medie Facebook.

- Vi må med kærlighed til alle jer, der har fulgt os, fortælle, at vi har valgt at opløse Ulige Numre, skriver bandet i opdateringen.

Den danske kvintet giver ikke en forklaring på, hvad opløsningen skyldes. I stedet fortæller gruppen, der består af Carl Emil Petersen, Nick Lee, Teis Lindeskov Søgaard, Lasse Ziegler og Jacob Ulstrup, at de altid vil huske tiden sammen som band.

- Intet slår at være i et band. Det specielle sammenhold, man får, er svært at forklare. At være fælles om at skabe noget, som måske består. At spille musik med sine bedste venner og gennemleve det, vi alle drømte om, da vi først startede bandet.

- Det har været en tid, vi alle fem vil se tilbage på med stor glæde, men alting kommer til en ende, og Ulige Numre skal ikke spille musikken sammen længere, skriver gruppen på Facebook.

Ulige Numre slog for alvor igennem i 2011, og bandet har tidligere fortalt til Ritzau Fokus, at de er blevet mere nervøse inden deres optrædener med årene.

- Det hele var bare en fest de første to år. Nu er vi blevet mere seriøse omkring vores shows. Vi vil gerne have, at det lyder endnu bedre, sagde bandets forsanger, Carl Emil Petersen, i august 2015, hvor han understregede, at han ikke synes, at bandet blev hindret af deres nervøsitet, men at det virkede som en god motivation for dem.

Den københavnske rockgruppe har også vundet flere fine priser, og sidste år vandt gruppen eksempelvis årets sang for nummeret "Frit Land" ved prisuddelingen Steppeulven.

Samtidig vandt bandets forsanger, Carl Emil Petersen, prisen for årets tekstforfatter for lyrikken på gruppens andet og nyeste album "Grand Prix".

/ritzau/FOKUS