Dansk rapper fundet død på hotelværelse i Thailand: Nu kæmper familie og venner for at få ham hjem

Foto: Foto: Privat. . Orhan Karaca.
Læs mere
Fold sammen

Rapper og musikproducer Orhan Karaca, kendt under sit kunstnernavn Orhan G, blev mandag fundet død på et hotelværelse i Thailand, dagen før sin 28 års fødselsdag.

Det skriver musikmagasinet Gaffa.

Den 27-årige rapper var et kendt ansigt i det aalborgensiske hiphop-miljø, hvor han var anerkendt som en dygtig freestyle-rapper.

Til BT fortæller en meget berørt Danni Toma, ven til den afdøde rapper, at Orhan Karaca var 'et forbillede' for ham:

»Han var lynende intelligent og havde en fantastisk humor. Han var simpelthen den fødte entertainer.«

Sammen med andre efterladte venner og familie har Danni Toma tirsdag startet en indsamling på nettet. For der er ikke penge til, at Orhan Karaca kan blive fragtet hjem fra Thailand.

Da Orhan Karaca ikke havde tegnet forsikring inden rejsen, vil det koste 100.000 kroner at få ham tilbage til Danmark, skriver musikbladet Gaffa.

Tirsdag aften har de efterladte indsamlet indtil videre 32.000 kroner.

Derudover vil der blive afholdt en støttekoncert i Aalborg på Store Bededag den 22. april, hvor venner og familie samles for at mindes den 27-årige musiker.

Efterladte er overvældet

Ifølge Danni Toma, der i mange år har været en nær ven af Orhan Karaca, og ligeledes er kendt i det aalborgensiske musikmiljø, har opbakningen til indsamlingen været overvældende.

»Det gør mig stolt at se, hvor meget støtte vi allerede har fået. Det viser bare, hvor stort et indtryk Orhan har gjort på så mange forskellige mennesker. Men jeg er egentligt ikke overrasket over det, for han var et virkelig fantastisk menneske,« fortæller en dybt berørt Danni Toma.

26-årige Danni Toma fortæller, at han har kendt Orhan Karaca i efterhånden 12 år, og at de to musikere hurtigt knyttede et tæt venskab gennem deres fælles passion for hiphop-musikken.

Men nu handler det om at få Orhan Karaca tilbage til Danmark, så familie og venner kan få taget ordenlig afsked med ham.

»Det fortjener han. Han var noget helt særligt, som mange så op til,« fortæller Danni Toma.

Foruden karrieren som musiker og producer læste 27-årige Orhan Karaca en overgang medievidenskab på først Aarhus Universitet og sidenhen på Roskilde Universitet.

I både 2007 og 2008 deltog han ved finalestævnet til MC's Fight Night, en konkurrence der kårer de bedste danske rappere inden for genren freestyle.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Udenrigsministeriets Borgerservice samt fra Danmarks ambassade i Thailand.