Dansk instruktør tilfører intet nyt i Hollywood-gyser

Anmelderne er enige om, at den danskinstruerede "Flatliners" er en katastrofe og værre end forgængeren.

Den danske instruktør Niels Arden Oplev får drøje hug af de danske anmeldere for sin nye Hollywood-gyser Flatliners. Scanpix/Robyn Beck Fold sammen
Læs mere

København. Den danske instruktør Niels Arden Oplev har forsøgt sig på den store scene i Hollywood.

Og ifølge danske anmeldere fejler han grumt.

Oplev har stået for at instruere genindspilningen af ungdomsgyseren "Flatliners" fra 1990. Og originalen er da heller ikke noget mesterværk, mener anmelderne.

Kritikken går så vidt, at den nye version skulle være dårligere end originalen.

Berlingskes anmelder kvitterer med to stjerner og pointerer, at Oplev ikke tilfører noget nyt til historien.

- I stedet udvikler "Flatliners" sig hurtigt til en mildest talt banal og ikke særligt veludført gyser, komplet med bankelyde, mystiske blafrende badeforhæng og spøgelser med gusten teint, lyder dommen fra Berlingske.

Ekstra Bladets anmelder giver filmen én stjerne og kalder den en katastrofe.

- "Flatliners" læner sig tæt op ad forlægget, selv de fesne effekter under dødsscenerne ligner noget fra dengang. Og gyserelementerne nærmer sig det ufrivilligt komiske i al deres hjælpeløse kluntethed, skriver han.

Hos Politiken er anmelderen enig i filmens dårlige gys og sender to stjerner afsted.

- Da først elektrochok og adrenalinsprøjter bliver erstattet af spøgelser, chokeffekter og anger i metermål, falder "Flatliners" stille og roligt fladt forover på ansigtet som en helt igennem forglemmelig gyser uden en eneste rigtigt mindeværdig effekt, vurderer Politikens anmelder.

Og Oplev binder en kludret sløjfe på filmen med en morale, der ifølge DR's anmelder er lattervækkende. Han giver filmen én stjerne.

- Og det vil især være upassende at afsløre, hvilken horribelt lattervækkende morale, filmen serverer med en grundighed som en tjener på en fin restaurant, hvor enhver finesse i maden og vinen skal udpensles.

- Men det er fandeme ikke elegant. Eller logisk. Eller interessant, konkluderer DR's anmelder.

/ritzau/