Dansk instruktør efter oscarskuffelse: Vandt alligevel

»Vi vandt ikke, og så gjorde vi alligevel.« Sådan skriver den danske instruktør Martin Zandvliet på Instagram.

Martin Zandvliet har instrueret efterkrigsfilmen Under Sandet, der i år var nomineret som det danske bidrag ved oscaruddelingen. Scanpix/Andrew Caballero-reynolds Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blev ikke til en dansk statuette, da den fornemme oscaruddeling løb af stablen i Los Angeles natten til mandag.

Et af de danske oscarhåb var efterkrigsfilmen "Under Sandet", og på trods af at det ikke blev til en pris ved det storslåede show, har oplevelsen alligevel været noget helt særligt.

Det skriver instruktøren bag filmen, Martin Zandvliet, på det sociale medie Instagram tirsdag morgen, hvor han har delt et billede af en del af filmholdet.

»Vi vandt ikke, og så gjorde vi alligevel. Vi vandt det hele. Hvilken tur og hvilket eventyr, det har været. Tak til hele crewet og personerne bag "Under Sandet". Elsker jer,« skriver instruktøren til billedet.

Også skuespilleren Roland Møller, der spiller hovedrollen i filmen, virker til at være ved godt mod på trods af den manglende statuette.

Dagen efter oscaruddelingen delte han således et billede af sig selv sammen med den engelske musiker Sting og karatehelten Jackie Chan på sin Instagram-profil.

»Føles stadig som en vinder,« skriver han som et hashtag til begge billeder.

På oscarturen har den danske skuespiller desuden mødt Hollywood-stjerner som Orlando Bloom og Mel Gibson, som han også har delt billede af på profilen.

Filmen "Under Sandet" var nomineret i kategorien årets bedste ikke-engelsksprogede film, men det blev den iranske film "The Salesman", der tog prisen.

"The Salesman" er instrueret af Asghar Farhadi, der i protest mod USA's nye præsident, Donald Trump, ikke var mødt op til oscaruddelingen.

Derudover var den danske instruktør Aske Bang nomineret for sin kortfilm "Silent Nights", men her blev vinderen den ungarske "Sing".

Se Instagram-billederne her og her