Dansk filmekspert: Nu er det DiCaprios tur

Hollywood-skuespilleren Leonardo DiCaprio spås store chancer for at vinde en Oscar.

Leonardo DiCaprio ankommer til Golden Globe Awardspå Beverly Hilton Hotel i Beverly Hills, California. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL BUCK

København: Han har været nomineret adskillige gange til en Oscar for sit skuespil, men indtil videre er han gået tomhændet hjem hver eneste gang.

Søndag aften vandt Hollywood-skuespilleren Leonardo DiCaprio en Golden Globe som "bedste skuespiller" for sit portræt af pelshandleren Hugh Glass i filmen "The Revenant".

Dermed har "Tictanic"-skuespilleren en god chance for også at hive en Oscar-statuette med hjem senere på året.

Ifølge Claus Christensen, der er chefredaktør på filmmagasinet Ekko, kan Golden Globe-uddelingen nemlig give en idé om, hvem der står godt til at vinde en Oscar.

- Golden Globe har fået en særlig position, fordi den ligger så tæt på Oscar-uddelingen. Man siger, at der kan være en afsmittende effekt, siger han til Ritzau Fokus og understreger, at det ikke behøver at betyde, at den samme vinder ved begge prisuddelinger.

Tredje Golden Globe

Det er tredje gang, at den 41-årige storcharmør vinder en Golden Globe, og Claus Christensen spår også skuespilleren gode chancer for at vinde den prestigefyldte Oscar-pris denne gang.

- Det er nærmest blevet en pinlig vittighed, at han aldrig har vundet en Oscar. Det er i den grad hans tur, og nu har han virkelig muligheden, for han er jo bærende i den her film, og han leverer en stor præstation. Han er troværdig, og det vil overraske mig meget, hvis han ikke ender med at få en Oscar, siger han.

Filmeksperten understreger, at skuespilleren ikke bare vil få prisen af medlidenhed, men fordi han har leveret en solid og stærk præstation i filmen.

- Efterhånden er det nærmest blevet lidt skammeligt, at han ikke har vundet, for han er en af sin generations store Hollywood-skuespillere. Nu er chancen her så. Det er ikke engang sådan, at man kan sige, at det er en "trøste-Oscar", for det er en stor og god præstation. Men der er ingen tvivl om, at han også vil have sympatien med sig.

Selv om det også er stort at vinde en Golden Globe, så er en Oscar den største hæder, man kan få som skuespiller.

- Oscar er langt større, så der er væsentligt mere prestige i at vinde den. Der er også prestige i Golden Globe, men i forhold til Oscar er det en mindre pris, siger Claus Christensen.

Oscar-nomineringerne afsløres torsdag den 14. januar, og selve prisuddelingen finder sted den 28. februar.

 

/ritzau/FOKUS