Dansk erotik til danske kvinder

Den erotiske romantrilogi "Fifty Shades" er blevet et enestående salgssucces. Forlag er klar med dansk pendant til bogfænomenet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

E.L. James erotiske romanserie "Fifty Shades" har vist, hvad kvinder over hele verden vil have. Den erotiske trilogi er salgsmæssigt blevet en større succes end bogfænomener som Harry Potter, og den ligger helt i toppen af både de amerikanske og engelske bestsellerliste. De tre bøger indtager samtidig placering nummer et, to og tre på Amazon.coms liste over de bedst sælgende bøger i 2012.

Fifty shades rammer for alvor Danmark i slutningen af august, når det første bind i trilogien udkommer på dansk, hvor bogen har fået titlen "Fifty Shades - Fanget". Og hvis det viser sig, at danske kvinder har lige så stor appetit på sex på tryk som resten af verden, står danske forlag klar med mere læsestof i genren, som ofte bliver kaldt 'mommyporn'.

Se Fifty Shades danske website her

Få dage inden "Fifty Shades - Fanget" rykker ind på boghandlernes hylder, lancerer C&K Forlag bogserien C&K Erotica, som bliver skudt i gang med tre erotiske e-bøger, der er tænkt som en form for danske pendanter til Fifty Shades-bøgerne, der handler om den amerikanske collegestudine - og jomfru - Anastasia Steele, der indleder et S/M-forhold til den lidt ældre multimillionær Christian Grey. 

Dansk advokat skriver om sine erotiske erfaringer

C&K første tre erotiske romaner hedder "Ti lektioner i lyst", "Romerske fantasier" og "Det bløde punkt". De er alle skrevet under pseudonym, og de er udspiller sig alle i en virkelighed, der er lidt mere genkendelige for danske kvinder, end det er tilfældet i Fifty Shades-bøgerne.

"Ti lektioner i lyst" handler eksempelvis om den 38-årige advokat Benedicta, der er vokset op på Strandvejen og altid har gjort, hvad der blev forventet af hende. Hun er kørt træt i sit ægteskab, og da hun en dag møder den chilenske diplomatsøn og kunsthandler Julian, som er ekspert i elskovskunst, stiller han sig til rådighed for Benedicta.

Bag forfatterens pseudonym, Benedicta Söderberg, gemmer der sig en kvindelig dansk advokat, hvis erotiske fortælling er baseret på hendes egne erfaringer. Det er planen, at fortællingen om Benedictas seksuelle eventyr - ligesom Fifty Shades-bøgerne - skal foldes ud i en trilogi.  

De øvrige to aktuelle udgivelser i Erotica-serien er begge skrevet af etablerede danske forfatter, som også har valgt at gemme sig bag et pseudonym.

C&K Erotica udkommer først som e-bøger og efterfølgende på tryk. Og C&K Forlag er ikke alene om at satse på erotisk litteratur til kvinder, som særligt i USA og Tyskland har været en afsindig succesfuld genre. Forlag som Lindhardt og Ringhof og Rosinante har tidligere meldt ud, at de også satser fremadrettet på erotisk litteratur målrettet kvinder. Lindhardt og Ringhof satser især på e-bøger, mens Rosinante før sommerferien bl.a. sendte "Et kød" af Christina Stoltz på gaden samt genudgav Anaïs Nins "Venusdeltaet" og "De små fugle", mens Charlotte Roches "Fra Skødet" når de danske læsere i efterårets bogsæson. 

Se også: Guide: Er du sexafhængig? (10 kr.)