Dansk duo: Vi er både bydrenge og bonderøve

Djämes Braun flyttede fra Lolland, da de stadig var teenagere, men duoen har lært meget af at bo der.

Duoen Djämes Braun er for længst flyttet fra Lolland, men alligevel er barndommens ø stadig en del af musikken. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Søndag aften var det duoen Djämes Brauns tur til at sidde for bordenden i tv-programmet "Toppen af poppen".

Her skulle de seks andre musikere fortolke duoens musikalske univers. Et univers med finurlige vendinger og sjove synonymer, der i den grad bærer præg af barndommen på Lolland.

- Det med at lege med ord og slang er noget, vi har haft, siden vi var børn. Nu har vi bare taget det med ind i musikken, fortæller den ene halvdel af duoen, Lasse Kramhøft, efter deltagelsen i programmet.

- Det skinner jo også igennem i vores musik, at vi er lige dele bonderøve og lige dele byboere, medgiver den anden halvdel af duoen, Kent Pedersen, der i musikkens verden nok bedst er kendt som "Kenno":

- Vi har jo boet halvdelen af vores liv på landet og halvdelen i byen. Jeg tror, det gør, at vi forstår udkantsdanmark, og vi forstår storbyen, siger Kent Pedersen med et smil.

De to herrer nævner for eksempel sangen "Traktor", der udsprang af, at de er vokset op et sted, hvor der stod traktorer i baghaven. Som kontrast er melodien inspireret af både reggae-, dancehall- og rapgenren, og de genrer er nogle, der i følge duoen, ikke blev dyrket i 90'erne på Lolland.

Duoen mindes stadig de store maskiner og holder fast i sproget fra barndommen, men der er også andre ting, som duoen mener, de har taget med sig: En jordnær tilgang til livet.

- Jeg tror generelt, at når du vokser op ude i provinsen, så holder alle øje med alle. Man skal sørge for at være en god dreng og træde varsomt, siger Lasse Kramhøft, hvis musikalske alias er "Pilfinger", og fortsætter:

- Jeg tror, at man på den måde lærer at være ret jordnær, og den jordnærhed tror jeg, at vi har med i vores musik.

I søndagens afsnit var det muligt at se, hvordan Peter A.G. fra Gnags, sangerinden Fallulah, Troels Gustavsen, der er manden bag det danske musiknavn "Noah, sangerinden Hanne Boel, forsanger i Carpark North Lau Højen og sangerinden Ida Corr havde valgt at fortolke duoens legesyge univers.

/ritzau/FOKUS