Dansk Danseteater flytter ind i Operaen

Det moderne dansekompagni Dansk Danseteater rykkker ind i Operaens lokaler til februar. Lejeindtægten er ifølge Det Kongelige Teaters direktør, Morten Hesseldahl, »et kærkomment alternativ til besparelser«.

Dansk Danseteater og dansekompagniets direktør Tim Rushton rykker ind i Operaen på Holmen til februar. Foto: Ditte Valente Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra 1. februar 2017 får Operaen nye beboere. Det moderne dansekompagni Dansk Danseteater rykker nemlig ud af Dansehallerne på Vesterbro og ind i Operaens lokaler på Holmen.

Det permanente lejemål betyder, at Dansk Danseteaters administration, dansere og teknisk personale vil få fast base i Operaen, men dansekompagniet fortsætter som en selvejende institution. Flytningen vil derfor ikke få betydning for hverken Dansk Danseteaters profil eller repertoire.

I en tid, hvor Det Kongelige Teater gennemgår millionbesparelser, falder indtægten fra Dansk Danseteaters lejemål på et tørt sted.

»Som stor kulturinstitution har vi løbende en forpligtigelse til at udnytte vores scene- og bygningskapacitet bedst muligt og i den forbindelse er især Operaen et stort hus med meget plads og mange muligheder. Vi har samtidig en klar ambition om at række ud mod resten af aktørerne i teaterbranchen og sidst men ikke mindst, er lejeindtægten et kærkomment alternativ til fortsatte besparelser på vores kunstneriske aktivitet,« siger direktøren for Det Kongelige Teater, Morten Hesseldahl, i en pressemeddelelse.

I aftalen for lejemålet ligger også, at Dansk Danseteater minimum to gange årligt vil opføre forestillinger på Operaens intimscene, Takkelloftet.

»Faciliteterne på Operaen er af højeste klasse, fra prøvesale og garderober til kontorer og imponerende fællesområder. Det giver os helt nye muligheder som jeg glæder mig til at udforske over de kommende år. Jeg var selv med til at åbne Takkelloftet med forestillingen Kridt, og har lige siden været begejstret for mulighederne på denne scene, som vi nu to gange årligt kommer til at optræde på,« siger Tim Rushton, koreograf og kunstnerisk leder af Dansk Danseteater.