Dansk bassist og komponist er død i en alder af 39 år

Musikeren Nicolai Munch-Hansen afgik mandag den 20. februar ved døden.

Arkivfoto. Mandag aften den 20. februar afgik den danske komponist og bassist Nicolai Munch-Hansen ved døden i en alder af 39 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Mandag aften den 20. februar afgik den danske komponist og bassist Nicolai Munch-Hansen ved døden i en alder af 39 år.

Det oplyser hans kone, sangerinden og sangskriveren Kira Skov, til musikmagasinet Gaffa sent torsdag aften.

- Vi er lammet af sorg og afmagt, men omringet af vores nære familie og venner, som hjælper os igennem denne ulykkelige tid, siger sangerinden om den store sorg, der har ramt familien, til magasinet.

Den danske musiker efterlader sig datteren Nora, som han har fra et tidligere forhold, og sønnen Morgan, som han har med Kira Skov.

Nicolai Munch-Hansen er ofte blevet omtalt som en vidtfavnende musiker, og han er kendt for sine jazzede værker og sit samarbejde med kunstnere som Tim Christensen, Steffen Brandt og Caroline Henderson.

Bassisten har også flere gange arbejdet sammen med sin kendte kone, og gennem flere år spillede han liveoptrædener sammen med hende, og han har medvirket på næsten alle hendes album.

Parret fik for alvor øjnene op for hinanden, da Nicolai Munch-Hansen blev en del af Kira Skovs band "Kira and the Kindred Spirits". Siden udviklede den musikalske sparring sig til kærlighed og ægteskab.

Kira Skov er i øjeblikket aktuel med albummet "In the Beginning", der er blevet til i et samarbejde med saxofonisten Maria Faust. Albummet udkommer den 3. marts, men på grund af de ulykkelige omstændigheder er alle kommende koncerter udskudt på ubestemt tid, skriver Gaffa.

/ritzau/FOKUS