Dansk-argentinsk film vinder pris i Cannes

Den dansk-argentinske film »Jauja« får kritikerpris i Cannes. I filmen ses bl.a. Viggo Mortensen og Ghita Nørby på rollelisten.

Viggo Mortensen spiller hovedrollen i "Jauja". Foto fra filmen.  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den dansk-argentinske film »Jauja« med Viggo Mortensen i hovedrollen og blandt andre Ghita Nørby på rollelisten vinder filmkritikernes pris, FIPRESCI-prisen, ved årets filmfestival i Cannes. 

»Jauja«, hvor Viggo Mortensen for første gang taler dansk på det store lærred, deltager i sideserien, Un Certain Regard. 

I forbindelse med prisoverrækkelsen sagde Viggo Mortensen, at det er »en fortjent præmie til en film, der nok skulle have været i Palme d'Or konkurrencen. »Jauja« holdet er meget stolt af filmen.«

I filmen spiller Viggo Mortensen danske Gunnar Dinesen, der med sin datter er emigreret fra Danmark til Argentina i slutningen af 1800-tallet. Filmen, der bl.a. er indspillet på den golde Pampa i Argentina, er med dansk og spansk tale. Den er instrueret af Lisandro Alonso og forventes at få dansk premiere senere på året. 

Det Danske Filminstitut har tidligere afvist at støtte filmen, hvilket Viggo Mortensen har kritiseret.

Filmen er blevet til i et internationalt samarbejde af danske Kamoli Films, amerikanske Perceval Pictures, argentinske 4L, mexikanske Mantarraya Producionnes, hollandske Fortuna Film, franske Worzo Films og er støttet af WCF (World Cinema Fund) Berlin samt det Argentinske Filminstitut.