Dansk annonce kalder Myanmar-leder for morder

Den danske kunstgruppe Surrend har atter engang fået en annonce igennem censuren hos et undertrykkende regime. Turen er nu kommet til Myanmar.

En annonce i mandagsudgaven af den engelsksprogede avis Myanmar Times kalder i en skjult besked landets leder, general Than Shwe, en morder.

Det er den danske kunstgruppe Surrend, der tidligere har indrykket annoncer med hemmelige beskeder i undertrykkende regimers aviser, der står bag annoncen.

Denne gang ligner annoncen en uskyldig henvendelse til turister fra Skandinavien, der besøger Myanmar. Prydet med en tegning af en palme og solen, hvorpå der står "Myanmars smukke land og venlige folk".

Som indrykkere af annoncen står der nederst på siden Dansk Industri, Besøg Danmark samt bestyrelsen for Islandske Rejsebureauer Ewhsnahtrellik. Læser man det mærkelige ord bagfra, står der "Killer Than Shwe".

Kunstgruppen Surrend indsatte i december sidste år en annonce i den regeringskontrollerede avis Teheran Times i Iran, hvor ordet svin stod under et billede af den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad.

/ritzau/