Danmark har nu officielt fået Eurovision-værtsskabet

Københavns overborgmester, Frank Jensen, har nu officielt fået overdraget værtskabet fra Malmø i Sverige. Det skete på Københavns Rådhus tidligere i eftermiddag.

Eurovision-stafetten blev mandag 20. januar 2014 givet videre af sidste års vært og formand for Malmøs kommunalråd, Kent Andersson (tv), til Københavns overborgmester Frank Jensen (th) på Københavns Rådhus for at markere, at København nu officielt er Eurovision Song Contest værtsby 2014. I baggrunden ses Sophie Hæstorp Andersen (tv) regionsrådsformand i Region Hovedstaden og DRs Tine Gøtzsche (th), der styrer eftermiddagens aktiviteter i rådhusets festsal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Tak til alle, der arbejder for at gøre Eurovision 2014 til en succes,« sagde overborgmester i København, Frank Jensen (S), i sin tale, da han mandag fik overrakt værtsskabet fra formanden for Malmøs kommunalråd, Kent Andersson, på Københavns Rådhus.

Værtskabet er i Melodi Grand Prix er symboliseret med et kæmpestort nøglebundt, hvori der sidder store nøgleringe fra hvert værtsland. Traditionen er forholdsvis ny og blev indført i 2007.

»Dette er endnu et symbol på vores venskab med Malmø,« siger Frank Jensen.

Frank Jensen vil skabe en stor fest i København under Grand Prix'et. Og han håber, der vil være fest i hele byen fra start til slut.

I dagens anledning er der blevet opsat et stort nedtællingsur på Rådhuspladsen, som tæller ned til den store sangfest.

»Vi gør, hvad vi kan for at gøre Eurovision Song Contest en stor succes. Vi har meget at tilbyde i København. København er åben og tolerant. Eurovision handler om at mødes,« siger Frank Jensen.

Sophie Hæstorp Andersen holdt derefter sin tale, hvori hun på vegne af Region Hovedstaden takker København for dens indsats. Desuden opfordrer hun de kommende Eurovision-turister til at cykle en tur i byen og benytte sig af offentlig transport.

Sidst Danmark var værter ved Melodi Grand Prix, skulle vi kun holde ét show. Denne gang skal der holdes tre shows. To semifinaler og en finale.

I dag er der også fundet de lande, der skal dyste mod hinanden i de to semifinaler. Dette foregik ved lodtrækning, som DR-værterne Trine Gøtzsche og Ulla Essendrop stod for.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvem der skal være værter til de store shows på Refshaleøen, der er omdøbt Eurovision Island til formålet.