Danica Curcic i vild transformation: Jeg var nervøs for om jeg kunne

Skuespillerinden fandt det vanskeligt at droppe kontrollen helt, da hendes balletkrop endelig var i hus.

Danica Curcic spiller ballerina i filmen Darling. Scanpix/Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Danica Curcic er blevet hyldet for sit talent og engagement, og selv betegner hun sig som en dedikeret arbejdstager.

Den 32-årige skuespillerinde ses nu i rollen som primaballerina i filmdramaet »Darling«, der skildrer en ballerinas tragedie, da en hofteskade sætter en stopper for karrieren.

Rollen som ballerina har været den hidtil mest fysisk krævende for Danica Curcic, der fra start var fast besluttet på at udfylde karakteren med stor overbevisning.

»Gennem næsten hele processen var jeg nervøs for, om jeg kunne lave et autentisk billede af en ballerina. Om jeg helt fysisk kunne komme derhen. Og jeg følte et meget stort ansvar for at lave et autentisk portræt,« siger Danica Curcic.

Forud for optagelserne blev hun derfor sat på en stram kostplan og fik tilknyttet en tidligere professionel danser som personlig træner.

Ingen bevægelser måtte afsløre, at hun ikke var en danser. Hun skulle portrættere en ballerinas ynde og elegance, men også opbygge musklerne til det hårde arbejde.

Hvede, mejeriprodukter, sukker og alkohol blev lagt på hylden til fordel for en lille blender, som Danica Curcic kunne slæbe med sig rundt og blende kogte grøntsager i, når sulten meldte sig.

Samtidig knoklede hun i træningslokalet med sin træner og deltog i morgentræningen på balletten for at få miljøet og bevægelserne helt ind under huden.

Det hårde arbejde betalte sig.

»Jeg tabte mig omkring 13-14 kilo. I nogle af de sidste scener, vi optog, kan man se, at jeg intet fedt har på kroppen, og at musklerne er helt fremhævede.«

»Jeg kan huske, at jeg hele tiden kiggede på mig selv i spejlet og spurgte, om jeg nu lignede en danser,« fortæller Danica Curcic.

Da rollen som topballerina først kom på tale, var hun dog ikke et øjeblik i tvivl om, hvad hendes svar skulle være. Der var tale om en drømmerolle.

»At få lov til at spille en rolle, der er så transformerende fysisk og psykisk, er tiltrækkende for enhver skuespiller og et drømmeagtigt scenarie.«

Men forberedelserne var intense, fortæller hun.

»Der var noget befriende ved at have så meget selvdisciplin- og kontrol, og jeg har aldrig nogensinde trænet så meget, tabt mig så meget eller spist så ekstremt sundt. Det var en form for udrensning, og det gjorde virkelig noget godt for min energi, indtil sidste fase som selvfølgelig var mere ekstrem.«

»Samtidig mærkede jeg også, hvor socialt det er at spise og drikke. Det er svært at tage ud med venner og på restauranten skal spørge, om salaten kan være uden dressing, og om brødcroutonerne indeholder gluten. Men jeg er stolt over at have gennemgået det,« siger Danica Curcic.

Efterfølgende fandt hun det dog svært at falde tilbage i normaliteten.

»Man glemmer, at det tager tid at komme ud af mindsettet, og det er lige så vigtigt at tage hånd om. Og det gjorde jeg måske ikke helt.«

Da optagelserne til »Darling« var færdige, skulle Danica Curcic nemlig direkte videre og filme "The Mist (tv-serie, red.).

»Det tog tid at tage på igen, fordi jeg havde lidt svært ved at slippe kontrollen - måske også fordi jeg jo havde det godt i den sunde tilstand. Jeg havde ikke lyst til sukker eller alkohol overhovedet.«

»Jeg havde vænnet mig selv til at spise sundt, men også til at spise lidt, og mit kropsbillede var måske lidt anderledes,« forklarer Danica Curcic.

Langsomt tog hun på, og de runde kinder var tilbage, da Danica Curcic havde sidste optagedag på serien »The Mist«.

Processen var sej, men hun havde sig selv med hele vejen, understreger hun.

»Det var ikke, fordi jeg sultede mig selv i fire måneder, men til sidst kunne jeg godt mærke, at jeg kunne have det vildt dårligt over, at jeg spiste fem vindruer for meget,« siger hun og tilføjer:

»Det er ekstremt, men for mig var det en selvfølgelighed. Jeg kunne ikke gå ind og spille en rolle uden at ligne.«

»Darling« får premiere 19. oktober. På rollelisten er også Gustaf Skarsgård og Ulrich Thomsen.

/ritzau/FOKUS