Dan Turélls dødsdag markeres med stort show på Vesterbro

Mandag er det 25 år siden, at den folkekære forfatter Dan Turéll døde, og det markeres i et storstilet show i samarbejde med beatpoeten Claus Høxbroe, der er tidligere vinder Dan Turéll-prisen.

Dan Turéll fik sit folkelige gennembrud i 1975 med den selvbiografiske roman »Vangede i Billeder.« Et både ironisk og nostalgisk tilbageblik på hans barndommen i 1950'ernes Vangede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jette Ladegaard

Det er Claus Høxbroe, der har arrangeret aftenens program, som bliver en hyldest til det danske sprog og litteratur, men også til Vesterbros ukronede konge Dan Turéll.

Claus Høxbroe har selv udgivet 13 digtsamlinger og ni spoken-word albums. Udover Høxbroe selv vil der være optrædener fra Monique Mai, der netop er hjemvendt fra beatpoesiens hovedsæde, San Fransisco. Hun optræder sammen med Lars Baunkilde, der spiller kontrabas.

Tobias Larsen er også en af aftenens optrædende. Han har optrådt på både klubber, festivaller og spillesteder, blandt andet med sit band Katolysik, der udgav sit første album, »Live at Jazzhouse«, i 2016, hvor han også selv udgav sin første digtsamling »Undervejs,« Han har sidenhen udgivet en opfølger i 2018 kaldet »Gadelygter/Birketræer« og udkommer med den nye digtsamling »Pendulet« i 2018.

Jacob Hallgren, der vandt publikumsprisen ved Poesiens Dag i 2006 og blev Danmarks Mester i poetry slam i 2012, kommer også og optræder til aftenens litterære fest. Han har været sommerdigter i radioen på både P3 og Radio 24Syv og har desuden ligeså meget vesterbrosk som en skive stegt flæsk fra Klubben eller en kold fra kassen på Jernbanecaféen.

Arrangementer er et blandt fire andre, hvor Vesterbro Bibliotek og Kulturhus  fejrer bydelens historie og kulturpersonligheder under navnet Vesterbro Nostalgi, og de sidste tre er hhv: Vesterbros vanvittige vilde virak - 25-året for Dan Turélls død 15/10, Sonja fra Saxogade - 50-året 9/11 og Vesterbro – verdens navle. Vesterbro som filmlokation 28/11.

Hvad: Vesterbros vanvittige vilde virak - 25-året for Dan Turélls død
Hvor: Haraldsalen på 3. sal i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus, Lyrskovgade 4.
Hvornår: Mandag d. 15. oktober kl. 20-21.30.
Hvor meget: 95 kroner.