Dan Brown topper 'smid ud'-liste

Når briterne kasserer bøger, er det John Grisham, de helst vil af med. Til gengæld køber de allerhelst skandinaviske krimier i genbrugsbutikken.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er førstepladser, og så er der førstepladser.

Forfatteren Dan Brown har mistet én og beholdt en anden i denne uge, skriver Guardian online. Men han havde nok helst været fri for den ene. 

For Brown mistede pladsen som den hurtigstsælgende forfatter nogen sinde til EL James, hvis erotiske roman Fifty Shades of Grey, har solgt en million på kun 11 uger. Til sammenligning tog det Brown ikke mindre end 36 uger at sælge en million af Da Vinci Mysteriet.

Til gengæld har Brown fastholdt en knap så flatterende førsteplads. I den britiske genbrugbutikskæde Oxfam er det for fjerde år i træk hans bøger, briterne afleverer flest af til genbrug. På andenpladsen kommer Ian Rankin, på tredjepladsen James Patterson, derefter Alexander McCall-Smith og derefter en ny på listen, John Grisham.

Når briterne derimod skal købe brugte bøger hos Oxfam, går de helst efter svenske Stieg Larsen, så deres egen JK Rowling og så norske Jo Nesbø.