Dagens hotte navne

Ray Charles. Tænk at blive foreviget i form af en bronzestatue – som oven i købet kan rotere.

Foto: Roger Vikström/SCANPIX Fold sammen
Læs mere

Den ære er nu overgået den afdøde sanger Ray Charles (foto), der vel også fortjener al tænkelig hyldest, og som ifølge TV2 Vip får den i sin fødeby Albany i den stat, som Charles tænkte meget på ifølge sangen »Georgia on My Mind«. Den bevægelige bronzetingest står naturligvis på byens Ray Charles Plaza og blev forleden afsløret af den blinde soulsangers datter, Sheila Raye, som ved samme lejlighed fik overrakt byens nøgler af borgmester Willie Adams. Ray Charles døde som 73-årig i 2004, og allerede i 1979 blev »Georgia on My Mind« ophøjet til at være delstatens »nationalsang«.

Winona Ryder. Hvis en kvinde ikke rigtigt har talent nok til en regulær filmkarriere, kan hun i det mindste optræde i en sexvideo, som (angiveligt meget mod hendes vilje) slipper ud til offentligheden og vækker stor opsigt. Både Pamela Anderson og Paris Hilton har gjort det, men nu overtrumfes de af Winona Ryder, der jo faktisk har en hel del talent, men alligevel lader sig se i en ny sexvideo – i hede udfoldelser sammen med en bugtalerdukke. Her er selvfølgelig tale om en gimmick samt om reklame for en ny film, »The Ten«. At Winona Ryder for nogle år siden blev dømt for butikstyveri, er vi alt for noble til at minde om her i Blitz.

Will Smith. En anden sort amerikansk kunstner med stor succes er skuespilleren Will Smith, som vi fra juledag vil kunne se herhjemme i Francis Lawrences vist nok ret uhyggelige film »I am Legend«. Endnu har Smith ganske vist ikke fået en bronzestatue, til gengæld har han netop på klassisk facon afsat et fodaftryk – og for en sikkerheds skyld også et håndaftryk – i våd cement uden for Grauman’s Theatre i Hollywood. Blandt de villige Will- beundrere, der overværede seancen, var foruden skuespillerens børn også kollegaen Tom Cruise.