Coster-Waldau-film er nomineret til årets værste flop

"Gods of Egypt" med den danske stjerne er nomineret til fem Razzies - prisuddelingen til årets værste film.

Nikolaj Coster-Waldau spillede den egyptiske gud Horus i "Gods of Egypt", som er blandt de tvivlsomme topscorere til årets Razzie. Reuters/Mike Blake Fold sammen
Læs mere

Filmbranchens foretrukne actionhelte, når der skal uddeles håndmadder på biograflærredet, blev forenet i superheltebraget "Batman v Superman: Dawn of Justice", men også blandt anmelderne var der masser af tørre tæsk.

Filmen med Hollywood-stjernen Ben Affleck i titelrollen som Batman var så elendig, at den nu ligger helt i top over de nominerede til årets Razzie - prisuddelingen til filmårets værste præstationer, som overrækkes dagen inden Oscar-statuetterne, som i modsætning til Razzie'en er verdens fornemmeste filmpris.

Prisuddelingen overrækker priser til klassiske kategorier som værste film og årets værste kvindelige- og mandlige hovedrollepræstationer, men også mere kreative kategorier såsom årets værste duo og genindspilning kåres.

Ifølge komitéen hos The Golden Raspberry Awards, som Razzien officielt hedder, var filmåret 2016 så skod, at kategorierne i år er udvidet fra fem til seks nominerede.

"Gods of Egypt" med danske Nikolaj Coster-Waldau i en af hovedrollerne som guden Horus er en af årets tvivlsomme topscorere med fem nomineringer for blandt andet værste film, værste instruktør og værste manuskript.

Flere prominente Oscar-vindere er blandt årets nominerede - Ben Affleck for førnævnte "Batman v Superman: Dawn of Justice", Jared Leto for "Suicide Squad", Robert De Niro for "Dirty Grandpa" og Julia Roberts for "Mother?s Day".

En Razzie er dog ikke ensbetydende med en kuldsejlet karriere. Sandra Bullock, Marlon Brando og Halle Berry er blandt de ni skuespillere, som både har vundet en Oscar og en Razzie.

Bullock gjorde det endda det samme år, da hun i 2010 modtog en Razzie for filmen "All About Steve" og dagen efter fik en Oscar-statuette for "The Blind Side? - hun mødte endda op og modtog begge priser.

Årets Razzie uddeles 25. februar 2017, og alle nomineringerne kan ses her:

http://razzies.com

/ritzau/FOKUS