Coldplay annoncerer sit - måske - sidste album

Et af verdens allerstørste rockbands, britiske Coldplay, arbejder nu på efterfølgeren til kvartettens seks tidligere storsællerter. Ifølge frontmand Chris Martin det måske sidste af slagsen.

Coldplay med Chris Martin i spillede sidst i Danmark, da de besøgte i Parken i København den 28. august 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke mere end et halvt år siden, at rockkæmperne fra Coldplay udsendte deres seneste album, »Ghost Stories«. En følsom skive, der bare tydelig præg af forsangerens Chris Martins skilsmisse fra skuespillerinden Gwyneth Paltrow. Men også på musikfronten kan Chris Martin blive ramt af en skilsmisse i de kommende år.

Til den britiske radiostation BBC Radio1 afslører han nemlig, at det næste album meget vel bliver det sidste. Det skriver The Independent.

»Det er vores syvende gang, og sådan vi ser på det, er det lidt som den syvende Harry Potter-bog for os,« siger musikeren, der kalder albummet for en form for »fuldendelse af bandet.«

Albummet har allerede fået titlen »A Head Full of Dreams«, og som Chris Martin afslørede i radioprogrammet, er bandet allerede i fuld gang med det hidtil hemmeligholdte projekt.

Men selvom »A Head Full of Dreams« skal markere en afslutning, er »everything's not lost« for bandets mange fans. Allerede i 2011 kaldte Chris Martin det kommende album, »Mylo Xyloto« for endestationen, men siden da er der altså kommet endnu en plade til diskografien, mens en efterfølger er på vej.

Chris Martin vil da heller ikke endegyldigt slå en afslutning fast.

»Det er ikke for at sige, at der ikke måske kan komme en ny ting en dag, men det her er afslutningen af noget,« siger han. Og måske har udmeldingen bare til formål at skabe motivation. »Jeg er nødt til at tro, at det er den sidste ting, vi er i gang med. Ellers ville vi ikke putte så meget arbejde i det.«

Coldplays seks tidligere studiealbums er »Parachutes«, »A Rush of Blood to the Head«, »X&Y«, »Viva la Vida or Death and All His Friends«, »Mylo Xyloto« og »Ghost Stories«.

Til »A Head Full of Dreams« er der blot en ting at sige. »I'll See You Soon.«