Cobain arbejdede på soloalbum før sin død

Inden han begik selvmord arbejdede grunge-musikeren Kurt Cobain på et soloalbum, som muligvis vil blive udgivet en dag, afslører en tidligere bekendt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nirvanas frontfigur, den legendariske grunge-sanger Curt Kobain, arbejdede på et soloalbum, da han begik selvmord i 1994. Det skriver nyhedsbureauet AFP ifølge nyhedsmediet France24.com.Oplysningerne kommer fra Eric Erlandson, der er tidligere guitarist i bandet Hole, hvor Cobains enke spiller.

- Det var det, han i virkeligheden arbejdede hen imod, et soloalbum i samarbejde med andre musikere, fortæller han.

Erlandson afslører også, at Cobain skrev og producerede sange, som overgik hans tidligere værker.

- Det ville have været hans hvide album, siger han med henvisning til det legendariske Beatles-album, »The White Album«.

- Jeg var meget begejstret over noget af det, han arbejdede på. Han spillede foran mig, derfor blev jeg også virkelig ked af det, da han døde, fortæller Erlandson til musikkanalen Fuse.

Erlandson har netop udgivet en bog med titlen »Letters to Kurt« om sit forhold til grungeikonet. Han mener, at der stadig er mulighed for at udgive et album med ukendte sange.

Kurt Cobain døde i en alder af 27 år, mens Nirvana var på toppen og havde overvældende succes over store dele af verden.