Clooney tæt på Oscar efter Golden Globe

George Clooney kan ifølge Berlingskes filmanmelder Kristian Lindberg godt begynde at glæde sig til Oscar-uddelingen efter søndagens Golden Globe-show.

Foto: KEVIN WINTER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

George Clooney har kørt sig selv i stilling til at vinde sin anden Oscar, efter at Hollywood-stjernen fik en Golden Globe for bedste mandlige hovedrolle i »The Descendants«.

Det mener Berlingskes filmanmelder Kristian Lindberg.

- Golden Globe-uddelingen er et rigtig godt fingerpeg om, hvem der bliver hædret med en Oscar. Det er sket, at andre har vundet Oscar-prisen, men det er nærmest blevet en tradtion, at Golden Globe-vinderne også får en Oscar, siger han.

Og det var absolut ingen overraskelse, at blandt andre George Clooney gjorde sig til storfavorit til at snuppe den mest eftertragtede filmpris i verden.

- Det var forventet, at »The Descendants« ville vinde priser. Og det var meget forventeligt, at Meryl Streep ville vinde for sin rolle i »Iron Lady«, siger Kristian Lindberg.

Filmanmelderen havde dog helst set, at det var gået lidt anderledes. I hvert fald når man ser på kategorien »bedste mandlige hovedrolle«.

- Jeg håbede, at Owen Wilson ville vinde for »Midnight in Paris«. Han er en lidt skæv type og ville have været en lidt atypisk vinder, siger filmanmelderen.

Lidt overraskende var det for Kristian Lindberg, at »The Artist« snuppede tre priser ved søndagens Golden Globe-show.

- Det er lidt usædvanligt, at det sker for en fransk-amerikansk film. Og så er det oven i købet en stumfilm, understreger han.

En af aftenens hovedroller ved Golden Globe-uddelingen - George Clooney - var dog ikke meget for at fremhæve sig selv. Den 50-årige skuespiller valgte i stedet at fremhæve Michael Fassbender, der også var nomineret i kategorien »bedste mandlige hovedrolle«.

- Jeg vil gerne takke Michael Fassbender, fordi han befriede mig for min forpligtelse til at være fuldstændig nøgen, sagde George Clooney i sin takketale med henvisning til Fassbenders rolle i »Shame«, der handler om sexafhængighed.

- Nej, helt ærligt, Michael, Du kan spille golf sådan her med hænderne bag på ryggen, fortsatte en munter George Clooney, mens han svingede sine hofter og hentydede til Michael Fassbenders nedre dele.

I den mere seriøse del af sin takketale rettede George Clooney fokus på sine skuepillerkolleger i »The Descendants« og ikke mindst filmens instruktør, Alexander Payne, der også blev hædret med en Golden Globe.

- En speciel tak til Alexander Payne, der laver vidunderlige film og som er en fantastisk ven, Mange tak, lød det fra George Clooney, der nu er oppe på tre Golden Globe-priser. I 2000 vandt han for sin rolle »O Brother, Where Art Thou?«, og i 2006 udløste »Syriana« også en af de fornemme priser.

George Clooney når dog ikke Meryl Streep til sokkeholderne. Søndag modtog hun sin ottende Golden Globe for sin rolle som den tidligere britiske premierminister Margaret Thatcher i »Iron Lady«.

- Jeg bliver nødt til at takke alle i England, fordi de lod mig komme og trampe på deres historie, sagde den amerikanske skuespiller, der i Danmark kan ses som den britiske jernlady i februar.