Claes Bang har lært lektien: Ingen pot til oscarshow

Golden Globes-prisuddelingen blev en kort affære for skuespilleren, der lå i sin seng før klokken 21.

Skuespiller Claes Bang siger ikke ja tak til pot-infuseret slik til oscarshowet. Scanpix/Loic Venance Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går festligt for sig, og humøret er højt, når stjernerne fejrer sig selv og hinanden ved de mange prisshows, men for danske Claes Bang blev Golden Globes-festen en kort fornøjelse.

Sammen med holdet fra filmen »The Square«, hvor han spiller hovedrollen, var han nomineret til en af de gyldne statuetter, men et par marihuana-infuserede stykker slik gjorde, at skuespilleren måtte tage hjem, da festen for alvor gik i gang.

»Det er så pinligt. Vi havde siddet og spist og fået et par glas, og jeg var ikke specielt stiv, men efter showet var færdigt, gav Terry Notary (skuespiller fra filmen red.) mig sådan et par jelly beans med marihuana,« fortæller Claes Bang, der lige nu er i Hollywood, hvor filmen på søndag kan vinde en Oscar.

»Det er jo tilladt herovre med marihuana til medicinske formål, og jeg ryger en lille potjoint nogle gange om året, så jeg tænkte, at det da var meget hyggeligt,« forklarer han.

Det endte det dog langt fra med at blive.

»Efter 20 minutter kunne jeg hverken stå eller gå. Mine ben væltede under mig, og jeg kunne heller ikke snakke,« fortæller Claes Bang, der stadig befandt sig på hotellet, hvor showet blev afholdt.

En af publicisterne fik bugseret ham ud i en taxa, og så var den fest slut for Claes Bang.

»Den kørte mig så til mit hotel, hvor chaufføren skubbede mig ud på fortovet, og så lå jeg der, indtil der kom en mand fra hotellet og samlede mig op og bar mig ind på mit værelse. Klokken var 21, da jeg var i seng,« siger skuespilleren, der har lært lektien.

»Så ingen pot-infuserede jelly beans til Oscar,« siger han og griner.

Showet bliver afholdt i Dolby Theatre natten til mandag dansk tid.

/ritzau/