Christopher om flygtningebørn: Helt ubærligt

Popstjernen Christopher er lige nu i Libanon for at besøge børn på flugt, og rejsen har allerede gjort dybt indtryk på den danske hitmager.

Popstjernen Christopher er lige nu i Libanon for at besøge børn på flugt, og rejsen har allerede gjort dybt indtryk på den danske hitmager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske popstjerne Christopher har for alvor fået øjnene op for, hvor godt vi har det i Danmark. Han er nemlig lige nu i Libanon, hvor han er rejst til for at møde mange af de børn, som er flygtet fra krigen i Syrien.

Og mødet med de mange skæbner har gjort sit indtryk på "Told You So"-sangeren, der er chokeret over de kår, som børnene og deres familier lever under.

- Det er uværdigt. Der er ingen mennesker, der bør leve under de her vilkår og uden mulighed for at forbedre deres situation, siger Christopher til Ritzau Fokus.

Han har sammen med skuespilleren Nikolaj Lie Kaas tidligere på ugen besøgt en flygtningelejr, og senest besøgte makkerparret en skole. Her tog de efterfølgende med en elev, der ikke bor i flygtningelejr, hjem. Men også det var en voldsom oplevelse for den populære hitmager.

- Jeg tænkte, det ikke kunne være ligeså kummerlige kår. Men så kom vi hjem til et rum på ti kvadratmeter, hvor de boede fem mennesker. Køkken, seng og sofa var klemt sammen på den plads, siger Christopher.

Han fortæller, at faren i familien har mistet begge ben i en eksplosion, som skete, da han befandt sig i sin kiosk, der lå i en krigszone. Moren havde desuden været nødt til at føde i det lille rum, fordi hun ikke kunne komme på hospitalet. Under fødslen havde den lille pige manglet ilt, og hun pådrog sig så svær en hjerneskade, at hun nu er retarderet.

- Mens vi sad og talte med dem, fik faren kramper i benstumperne, og så lå han der og spjættede. Det var meget hårdt at se på, siger Christopher.

Familien har foruden den nyfødte pige to drenge på henholdsvis to og fire år. De har ingen indkomst, og de skylder tusindvis af dollar væk. De lever af det, som deres naboer, der selv er ludfattige, kommer med.

- Det er fuldstændig ubærligt. Jeg kan selv i Danmark komme til at se katastroferne på tv og tænke, at det er forfærdeligt, og så vende mig om for at tage en håndfuld popcorn til. Det er fuldstændig anderledes, når man har oplevet det tæt på, siger Christopher.

Sangeren og Nikolaj Lie Kaas er med Red Barnet i Libanon for at rejse opmærksomhed omkring den humanitære krise, der udspiller sig i området.

/ritzau/FOKUS