Christoph Waltz bliver superskurk i ny Bond-film

Vi kender ham fra markante skurke-roller. Nu skal Christoph Waltz for anden gang være superskurk i en Bond-film.

Den østrigsk-tyske skuespiller Christoph Waltz skal i den kommende tid spille roller i to ny film. Dels en skurkerolle i den nye Bond-film, som får premiere til februar, dels en hovedrolle i Woody Allens nye film. Fold sammen
Læs mere
Foto: Valery HACHE

Christoph Waltz var fremragende og blev af anmelderne rost til skyerne for sin rolle som ironisk-afstumpet skurk i filmen »Inglourious Basterds« og som dusørjæger i filmen »Django Unchained«.

Nu kommer vi til at se ham i en skurkerollen som Blofeld i den endnu ikke navngivne 25. James Bondfilm, som medierne foreløbig har givet titlen »Bond 25«. Det er anden gang, Waltz spiller skurkerollen som Blofeld i en Bond-film. Det gjorde han også i den seneste Bond-film, »Spectre«.

Der har været usikkerhed om rollefordelingen til den kommende film med agent 007. Allerede for et år siden fik Waltz rollen, men så besluttede producenten, at den skulle gå til den amerikansk-egyptiske skuespiller Rami Malek. Han stillede dog som betingelse, at han ikke ville spille rollen som en terrorrist, der agerer på baggrund af ideologi eller religion, og nu er det så alligevel Christoph Waltz, der skal være skurk.

Optagelserne til den nye Bond-film er allerede påbegyndt i London. Filmen instrueres af Cary Joji Fikunaga, og det er igen Daniel Craig, der spiller Bond. Premieren var oprindeligt planlagt til oktober 2019, men på grund af problemer med bl.a. besætning af roller er den udskudt til 14. februar 2020.

Hovedrolle i Allen-film

Christoph Waltz er uddannet i Wien, hvor han blev født i en familie med flere generationer af teaterfolk. Han har spillet både teater- og filmroller og fik sit internationale gennembrud som filmskuespiller i rollen som den meget ubehagelige naziofficer Hans Landa i Quentin Tarantinos Anden Verdenskrigs-drama »Inglorious Basterds« (2009). Han var også fremragende i Roman Polanskis »Carnage« (2011), hvor han spillede sammen med Kate Winslet, Jodie Foster og John C. Reilley i en dramakomedie om en parmiddag i New York, hvor de civiliserede former opløses, som aftenen skrider frem, og spirtussen glider ned. Og har man set  Quentin Tarantinos »Django Unchained« (2012), glemmer man ham ikke i rollen som den veltalende dusørjæger Dr. King Schultz.

Ud over Bond-filmen har den 62-årige Christoph Waltz også andel i to andre nye spændende filmprojekter. Det ene er en hovedrolle i Woody Allens nye film, som i øjeblikket er under optagelse i San Sebastian i Spanien, og som ifølge det foreløbigt oplyste handler om en mand og hans hustru, der falder for andre mennesker under en filmfestival.  Det andet er en mindre rolle i en ny film af Wes Anderson, »The French Dispatch«.