Cavling-vinder: "Stolt mikrofonholder"

Olav Hergel tager kritik af sin og Miriam Dalsgaards Cavling-pris med ro.

Det rammer ikke Politiken-journalisten Olav Hergel og fotografen Miriam Dalsgaard hårdt, at tildelingen af Danmarks fornemste journalistpris bliver udsat for hård kritik.

Den kommer fra blandt andre Nyhedsavisens redaktionschef Simon Andersen, der på sin blog skriver:

"Deres præstationer er ikke en pris værdig. De to blev desværre, hvis jeg skal sige det meget direkte, desværre belønnet for ensidig kampagnejournalistik, der ikke lever op til de basale journalistiske krav om alsidighed og upartiskhed. Man kan diskutere, om det overhovedet er journalistik."

Dertil svarer Olav Hergel:

»Altså, hvis et barn har været fem år i en flygtningelejr, så er der helt principielt noget at skrive om. Og tro mig, det er nemmere bare at lade den være - der er mange andre ting, det er sjovere at beskæftige sig med. Så hvis jeg er mikrofonholder, fordi jeg skriver om de her børns forhold, så er jeg stolt af at være det.« siger Olav Hergel til Politiken.dk.

Om det falder ind under kriterierne for en Cavlingpris, er noget, Cavling-komiteen må tage stilling til, siger Olav Hergel.

I et blogindlæg på Nyhedsavisens hjemmeside skriver Simon Andersen, at prisen ikke var fortjent, og at priskomiteen i stedet skulle have givet den til Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose, der satte Muhammed-tegningerne i søen i et forsvar for ytringsfriheden.