Cavling-prisen går til Olav Hergel og Miriam Dalsgaard

Cavling-prisen går i år til journalist Olav Hergel og fotojournalist Miriam Dalsgaard fra Politiken for deres artikelserie fra asylcentret Kongelunden.

Journalist Olav Hergel og fotojournalist Miriam Dalsgaard fra Politiken får dansk journalistiks fornemste pris for deres artikelserie om flygtninges - og især flygtningebørns - forhold på danske asylcentre.

Dermed står det klart, at manden bag det, der siden førte til den største danske, udenrigspolitiske begivenhed i et halvt århundrede, ikke blev belønnet for initiativet:

Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose var indstillet til Cavling-prisen "for sit forsvar for ytringsfrihed i sin egen avis og en lang række medier i ind- og udland i de diskussioner, som opstod efter offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne i efteråret 2005."

Prisen overrækkes Olav Hergel og Miriam Dalsgaard ved en højtidelighed i Dansk Journalistforbund fredag 5. januar.

Prisen er Dansk Journalistforbunds fornemste hædersbevisning. Den er på 20.000 kroner og følges af en statuette udført af Jørgen Rode til hver prismodtager. Statuetten forestiller journalisten Henrik Cavling, Politiken, som stiftede det daværende københavnske journalistforbund i 1904. Prisen er indstiftet i 1944 og tildeles ifølge fundatsen "en journalist eller gruppe af journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent i det forløbne år".