Catherine Deneuve: Stjerner skal være hemmelighedsfulde

Private billeder i massevis på de sociale medier er med til at fjerne mystikken fra stjernelivet, mener den franske skuespillerinde Catherine Deneuve.

»Indbegrebet af at være stjerne er både glamouren og det hemmelighedsfulde,« siger Catherine Devenue til pressekonference i Cannes. Fold sammen
Læs mere
Foto: BEN A. PRUCHNIE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sociale medier er med til at udrydde den særlige stjernestatus. Det mener grande dame i fransk film, Catherine Deneuve, som var i Cannes til åbningen af den 11 dage lange filmfestival, fordi hun har en bærende rolle i åbningsfilmen »Standing Tall«, der blev vist onsdag.

Den 71-årige skuespillerinde har selv været i rampelyset i mere end 50 år, og ifølge hende gør sociale medier ikke meget godt for kendisserne verden over.

Forleden blev hun citeret i den britiske avis The Guardian med udtalelsen: »Der findes ikke stjerner i Frankrig længere«. Og dette statement slap hun ikke for at uddybe ved onsdagens "Standing Tall"-pressekonference i Cannes.

»Jeg tror, der kunne være stjerner, men de sociale medier lader ikke mennesker drømme om de her mennesker mere. Skuespillere og skuespillerinders privatliv bliver udstillet i hele verden, og nogle poster endda private billeder på de sociale medier. Det, synes jeg, er en skam,« siger Catherine Deneuve.

»Indbegrebet af at være en stjerne er både glamouren og det hemmelighedsfulde. Man skal selvfølgelig ikke skabe hemmelighedsklammeri, men man skal heller ikke udstille alt fra sit privatliv. Og når der findes så mange billeder derude, så er det svært at beholde mystikken. Men selvfølgelig kan der stadig findes stjerner,« fortsatte hun.  

Festivalen løber frem til 24. maj, hvor vinderen blandt de 19 konkurrencefilm vil blive hædret med Guldpalmen. »Standing Tall« er ikke med i konkurrencen.