Cardi B twerkede sig gennem slingrende hitparade

Den 26-årige rapper leverede en højpotent hitparade, men hverken pyroteknik, konfetti eller masser af rystende røve kunne skjule, at hun mangler både erfaring og teknik live.

Selv om hun havde både twerkende dansere, pyroteknik og en højspændt hitparade med, så kom Cardi B lidt til kort live. Fold sammen
Læs mere
Foto: Helle Arensbak

Et kvarter inden rapperen Cardi B gik på med ti letpåklædte dansere og sin DJ, spredte tvivlen sig blandt publikum på, om hun reelt ville dukke op.

Den 26-årige rapper, der lavede et bagholdsangreb på popscenen i 2017 med kæmpehittet ​»Bodak Yellow«, der gik nummer et på Billboard-hitlisten, har nemlig aflyst flere koncerter på det seneste på grund af komplikationer fra en brystoperation. Hun var også booket i 2018, men måtte aflyse, da hun i mellemtiden var blevet gravid med datteren, Kulture.

»Publikum fik højspændt (og kort!) hiphopfest for pengene, men selv hendes største hit, »Bodak Yellow«, kom til at fremstå som simple klappe-kage-rim live.«


Men Cardi B var i festhumør, da hun med et års forsinkelse indtog Orange Scene til tonerne af pistolskud fra DJen, der råbte: »Are you ready to party with Cardi!«

Aggressiv alfahun

Iført glitrende grøn trikot, der havde udsigt til hendes imponerende bagdel, kastede Cardi B sig ud i »Get Up 10« og fortsatte med en højpotent hitparade af sit bagkatalog.

Cardi B har indtaget den mandsdominerede og testosterondunstende hiphopscene med skarpe rim, bramfri humor og overrumplende charme. Og publikum var kommet for at feste.

Der blev twerket igennem, da rapperen Cardi B gav en 43 minutter lang hitparade på Roskilde Festivals Orange Scene onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Helle Arensbak.

Teenagepigerne bag mig jublede, da rapperen fra scenen spurgte, om der var nogen bad bitches blandt publikum og spillede »She Bad«, mens hun smed sig ned på gulvet og vred kroppen som en aggressiv alfahun.

Hev efter vejret

Cardi B satte røven i svingninger fra starten og twerkede både stående og med hovedet nedad. Men hverken twerkshow, pyroteknik eller konfetti kunne skjule, at hendes karakteristiske hårdtslående rapflow kommer til kort live. Flere gange lå hun ikke helt tight på beatet, og efter et kvarter måtte hun hive efter vejret.

Hvor hun på debutalbummet »Invasion of Privacy« er et friskt pust med skarpslebne rim og smittende vinderattitude, lød hun live mere usikker og sejlende. Halvvejs i den kun 43 minutter lange koncert, sagde rapperen, at hun frøs på scenen. Gassen var ved at sive ud af ballonen.

Selv om Cardi B gjorde, hvad hun kunne for at holde gang i festen med korte versioner af sine hits som »Finesse« med Bruno Mars og den charmerende latin-basker »I Like It«. Publikum fik højspændt (og kort!) hiphopfest for pengene, men selv hendes største hit, »Bodak Yellow«, kom til at fremstå som simple klappe-kage-rim live.

Cardi B var heldigvis klar over sine egne begrænsninger og reddede den hjem på sin gadesmarte South Bronx-charme, men live er der et godt stykke vej op til erfarne konkurrenter som Nicki Minaj og Stefflon Don.

Cardi B
Orange Scene
Onsdag kl. 23.15