Cannes skrumper skuespillerinde på årets plakat: »En skandale«

Filmfestivalen i Cannes har på årets plakat fået fornemt besøg af skuespillerinden Claudia Cardinale. Men det er i en tyndere udgave, takket være fotomanipulation. Og det skaber vrede.

Plakaten til året filmfestival i Cannes. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Årets plakat til den prestigefyldte filmfestival i Cannes er blevet offentliggjort. Og i år er plakaten blevet prydet med et billede af skuespillerinden Claudia Cardinale. Og selvom man måske synes, at plakaten og Claudia Cardinale er vældig fin, så har folkene bag plakaten altså manipuleret med Claudia Cardinales krop. Hun er simpelthen blevet gjort slankere. Det skriver The Guardian.

Det er særligt skuespillerindens talje og lår, der er blevet skrumpet, som det også illustreres i denne twitter-video:

Og det vækker undren hos mediet Libération, der kalder det sexisme, når Cannes på denne måde fotomanipulerer et billede af en person, med dét formål at gøre vedkommende slankere.

»Claudia Cardinale er simpelthen gået en kjolestørrelse ned, sådan vupti,« skriver mediet.

Og selvom det franske medie Le Monde fremhæver plakaten som værende »storslået«, er de yderst uforstående over for valget om at ændre på skuespillerindens krop.

»Selvom plakaten er storslået i sig selv, så er billedet tydeligvis blevet manipuleret med det formål at gøre skuespillerinden slankere. Sikke en skam!,« skriver de.

Billedet af den nu 78-årige italienske skuespillerinde, der blandt andet er kendt fra Sergio Leone-filmen »Once Upon a Time in the West«, er et gammelt fotografi, der blev taget på et tag i Rom tilbage i 1959.

Den franske kvindegruppe »Mod til at være feminist« er vred over manipulationen. Claire Serre-Combe fra gruppen kalder det en »skandale«, at Claudia Cardinale på den måde skulle tabe sig via manipulation, da hun ifølge hende allerede var tynd og vidunderlig på originalbilledet.

Fra Filmfestivalens side har man blot udtalt, at plakaten »er blevet godt modtaget«.

Herunder ses plakaten i fuld størrelse:

Plakaten til året filmfestival i Cannes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Handout.