Cannes amok over Jack Sparrow

Tumultagtige scener da Johnny Depp og andre fremtrædende skuespillere fra den nye "Pirates of the Caribbean" mødte pressen.

Johnny Depp og Penelope Cruz ankommer til pressevisning af den nye Pirates of the Caribbean-film. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De kom næsten 20 minutter for sent. Men alt var tilgivet, da en veloplagt Johnny Depp sammen med bl.a. Penelope Cruz og Geoffrey Rush fra den nye ”Pirates of the Caribbean – On Stranger Tides” var ankommet til pressekonferencen efter den første visning af filmen.

Kameraerne blitzede, pressefolkene stod i kø, og da Johnny Depp og resten af castet efter næsten en times spørgsmål og svar ville forlade pressekonferencen, opstod der nærmest kaos i mængden af mennesker, der masede og råbte for at få billeder og autografer.

”On Stranger Tides” er den fjerde film i piratserien, som indledtes i 2003 med ”The Curse of the Black Pearl”, men står det til Johnny Depp må der gerne følge endnu flere, hvis publikum ellers ønsker det.

Og han er parat til at fortsætte i rollen som Jack Sparrow, forsikrede han på pressekonferencen:

- Så længe der står en stor kreativ styrke med Rob (Marshall, instruktør) og Jerry (Bruckenheimer, producer) bag og så gode skuespillere at arbejde sammen med, og hvis folk stadig vil betale for at se os, så fortsætter jeg, fastslog han.

Men understregede samtidig, at det er vigtigt at fortsætte af de rigtige grunde:

- Selvfølgelig er det vigtigt, at pengene kommer ind igen, men det er ikke derfor, vi laver filmen. Vi gør det for publikum, og så længe folk ønsker det, er jeg der som Jack Sparrow.

Et romantisk stinkdyr

- Johnny Depp har selv været dybt involveret i udviklingen af rollen som Jack Sparrow, som han selv kalder ”en mærkelig kombination af 1800-tallet, rock’n roll, Keith Richards og et meget romantisk stinkdyr”.

På pressemødet fortalte han bl.a., hvordan han har øvet Jack Sparrows karakteristiske stemme, mens han legede med Barbie-dukker med sine børn – indtil de sagde: Hold nu op, far!

- I øvrigt har min familie set flere af mine film, end jeg har. Inklusive denne, sagde han og forsikrede, at familien "har været nogle engle gennem hele processen.

Har aldrig fået en Oscar

Johnny Depp har spillet flere fremtrædende roller og er flere gange blevet nomineret både til en Golden Globe og en Oscar, men har aldrig vundet prisen. Og det, fastslog han, har han det helt fint med.

- Det gør mig ikke noget. Det er dejligt at blive anerkendt for sit arbejde, men det er ikke derfor, du gør det, sagde han.

- Du gør det for selve processen og for fornøjelsen ved at navigere i forskellige slags verdener. Jeg er ikke bitter. Det handler om at nyde processen.

Jagten på ungdommens kilde

”On Stranger Tides”, som er optaget i 3D, handler om jagten på ungdommens kilde, som både piraterne, den engelske konge og den spanske ditto gerne vil finde – af vidt forskellige grunde.

Stilistisk vender filmen på mange måder tilbage til etteren med drabelige fægtescener, sørøverskibe for fulde sejl, hestevognsjagt gennem det gamle Londons snævre gader og masser af humor.

Blandt filmens nye karakterer er Penelope Cruz som den svigefulde pirat, Angelica, og den legendariske kaptajn Black Beard, ondest blandt onde, spillet af britiske Ian McShane. Han fortalte, at han havde nydt at spille en virkelig ond rolle.

- Men når jeg ser filmen med mine børnebørn, kalder vi det ikke ond, men kompliceret, sagde han.