Café Hack-vært er blot den seneste. Disse profiler startede også som radioværter - og gik solo

Gennem årene har DR været medvirkende til mange radioværters enorme eksponering. En eksponering der har skabt grobund for en karriere i mediebranchen. Her er nogle af de mest markante DR-profiler, der startede som radiovært.

Esben Bjerre Hansen og Peter Falktoft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Indtil for nylig var Søren Dahl vært på det populære P4-program Café Hack på DR. Men da det kom frem, at der var sket en række brud for DRs regler, valgte de at lukke programmet ned. Kort tid efter lukningen genopstår radioprogrammet – bare ikke hos DR. I stedet er det YouSee, der fremover vil producere radioprogrammet.

Og det er ikke første gang, DR har fungeret som katalysator for radioværters karrierer. En lang række profiler har i hvert fald skabt et solidt fundament gennem DR.

Vi har taget et kig på nogle af de største her.

Esben Bjerre

Esben Bjerre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen.

De fleste kender nok Esben Bjerre som den ene halvdel af det populære radioprogram Monte Carlo, der også senere blev til tv-programmer i en række forskellige formater og konstellationer. I dag arbejder Esben Bjerre blandt andet med sin egen podcast, »Her går det godt«, som han laver sammen med Peter Falktoft, efter i en kort periode at have arbejdet for produktionsselskabet Pineapple, der er ejet af Anders Breinholt.

Peter Falktoft

Peter Falktoft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen.

Ligesom makkeren Esben Bjerre, kender de fleste nok Peter Falktoft fra Monte Carlo-dagene. Siden da har det da heller ikke stået stille for Peter Falktoft. Han har blandt andet arbejdet for produktionsselskabet Pineapple, sammen med makkeren Esben Bjerre, som han også laver podcasten »Her går det godt« sammen med.

Anders Breinholt

Anders Breinholt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard.

Efter den store succes med radioprogrammet De Sorte Spejdere, der blev sendt på DRP3, arbejde han en kort periode som vært på TV2-programmet Go’ Morgen Danmark. Efterfølgende har han lavet en række forskellige programmer for TV2. Mest kendt er programmet Natholdet, som Anders Breinholt producerer under sit eget produktionsselskab, Pineapple, der er også producerer programmer som Vi elsker biler og Monte Carlo elsker Jylland.

Anders Lund Madsen

Anders Lund Madsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard.

Anders Lund Madsen lavede radioprogrammet De Sorte Spejdere sammen med kollegaen Anders Breinholt på DRP3. Siden har han blandt andet lavet en række programmer for DR, herunder Det Nye Talkshow og en dokumentarprogramserie under titlen »Du skal dø«. Sammen med Anders Breinholt laver han podcasten Anders og Anders.

Mads Steffensen

Mads Steffensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt.

»Hvad skal vores person gøre i den her situation?« har Mads Steffensen spurgt et utal af gange i DR-radioprogrammet Mads og Monopolet. Siden han blev vært i 2003, har han også været vært på blandt andet Aftenshowet og Kender du typen. Han sagde op fra sin faste stilling på DR i starten af året, og arbejder nu som freelancer.

Le Gammeltoft

Le Gammeltoft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

Le Gammeltoft var i flere år vært på DRP3-programmerne Unga Bunga og Smag på P3. Siden sine spæde radiodage har hun blandt andet været jurymedlem under Dansk Melodi Grand Prix 2011. I 2014 startede hun sin egen radio, Heartbeats.dk, og er blevet medejer af Bar O i indre København.

Huxi Bach

Huxi Bach. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted.

Huxi Bach lavede blandt andet det populære radioprogram Den Løse Kanon på DRP3. Siden da har han lavet uttallige radio- og tv-programmer, også for den konkurrerende kanal Radio24Syv, hvor han laver radioprogrammet Huxi og Det Gode Gamle Folketing. Huxi Bach har desuden optrådt med stand-up af flere omgange, blandt andet med one-man showetet VALG.