Byens bedste biografer

BIO Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen

Cinemateket

Foto: Torben Christensen.

Repertoiret i Det Danske Filminstituts biograf spænder over alt godt fra filmhistoriens eksklusive skattekiste, lige fra klassikere og kultfilmperler over filmskolefilm til byens bredeste udvalg af kort- og dokumentarfilm.

Hver måned er der serier på programmet, der dykker ned i f.eks. DDR, George Clooney eller Grace Kelly. Der er ingen reklamer - og så er en hel afdeling af Cinemateket kun for familiens yngste: Børnebiffen.

Dagmar Teatret

Dagmar Bio i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann.

Den er en af byens ældste biffer og har huset både tyske soldater og engelske befriere og været ejet af den legendariske danske filminstruktør Carl Th. Dreyer. I 2008 fik Dagmar en tiltrængt make-over og genåbnede med nye stole (med kopholdere) og med færre pladser, så der er plads til at strække benene. Den hyggelige stemning er bibeholdt, det samme er det kvalitetsbevidste repertoire, ligesom den nostalgiske Sal 1 med sæder af let nusset jernbanefløjl også har fået lov at stå.

Empire Bio

Empire Bio Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen.

I et gammelt jernstøberi, der producerede små lokomotiver, åbnede Nørrebros lokale biograf for snart ni år siden, og dampen er stadig ikke gået af Empire Bio, der forstår at tænke i skæve biograftider, kvalitet og kyssesofaer - og i, at livet er for kort til at slås om armlæn og sidde med klemte ben.

Gloria

Gloria Fold sammen
Læs mere
Foto: pr foto.

Den lille bif på Rådhuspladen har overlevet på sit smalle repertoire og på at være drevet af ildsjæle. Den har kun én sal, der er bygget, før det blev moderne med dobbelte armlæn og den slags, så kvaliteten ligger i filmene, den venlige og vidende betjening og i den hjemmebryggede stempelkandekaffe.

Grand Teatret

Vinder af Byens Bedste Filmoplevelse 2013: Grand Teateret Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann.

Den har helt officielt "det bedste filmprogram i Europa", den lille charmerende biograf i Mikkel Bryggers Gade, der siden 1913 har givet de voksne og veluddannede københavnere smalle kvalitetsfilm med vedkommende indhold. De sidste mange år har Grand også været der, hvor man går hen, hvis man er en lille smule frankofil på "Franske Film Mandage." Og så har den en hyggelig café med boghjørne, wi-fi, udstillinger og foredrag.

Imperial

Foto: Brian Bergmann.

Lydkvaliteten er så høj, at selveste Mr. Star Wars aka George Lucas har sagt god for den, projektoren tilhører den digitale elite, lærredet er et af de største i landet, og så kan biografen rumme over 1100 gæster, der alle kan vippe sæderne bagover og blive et med filmen. Behøver vi sige navnet?

Vester Vov Vov

Vester Vov Vov Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als.

Hurra for en biograf, der er så komfortabel og ukonventionel, at man ser film i flysæder! Den sidste rigtige Vesterbro-bif åbnede i '75, tog navn efter en film med de rare vagabonder Fy og Bi og viser kun smalle kvalitetsfilm. Og så er det her, man kan se de film, der er taget af plakaten andre steder.

Metropol

Foto: Morten Juhl.

I 2005 blev Palladium renoveret og omdøbt til Metropol, der i dag rummer 3 dale og en stilren café. Ud over at vise de nyeste film fra både Hollywood og danske filmstudier er det også i Metropol, man kan opleve store operaforestillinger næsten som var man der selv, når de transmitteres live fra The Metropolitan Opera i New York. Det er også i Metropol, musicals fra bl.a. det engelske nationalteater transmitteres live til danske fans.