Byens Bedste Awardshow

Lørdag den 1. december blev der festet igennem på Docken, da Byens Bedste Awardshow lod champagnepropperne springe og kårede vinderne i de 40 kategorier. Begivenheden blev foreviget i festlige billeder. Se dem her.

Aqua-drengene uddeler priser til Byens Bedste Awardshow 2007. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Der var fuldt kog under de kulturelle kedler da AOK kårede Byens Bedste steder ved sit store awardshow på Docken den 1. december. Al Agami var vært mens en skøn blanding af kulturelle personligheder uddelte priser til vindende kolleger.
Den festlige begivenhed blev foreviget i et væld af blitz-lys - de bedste skud fra aftenen kan du se i billedserien her.
Du kan desuden læse mere om Byens Bedste her.

 

OG VINDERNE BLEV

Byens bedste nye restaurant: Famo 51
Fabbio, som før har været kok på Era Ora, står bag den lille, uhøjtidelige restaurant på Gammel Kongevej. Und dig selv en nydelsesrejse gennem et sanseligt, italiensk køkken og et nysgerrigt vinkort. Fiskeelskere bør bestille bord fredag, som er katolikkernes fiskedag.

Byens bedste brunch: The Laundromat café
Hvor kan du ellers låne en bog at læse i eller ordne dit vasketøj, mens du spiser brunch med veninden? Tætpakket i weekenden og lavmælt hygge på hverdagsmorgener med espresso, trådløst netværk, æg og bacon eller en latte og en stak pandekager. De mindste har deres eget legebord.

Byens bedste musikbegivenhed: Copenhagen Jazzfestival
København har én af verdens fineste jazzfestivaler, som ti dage hvert år spreder musik, liv og fantastisk stemning i hele byen. Jazzfestivalen sørger også for, at jazzens største navne er jævnlige gæster i byen - og udmærker sig ved de mange udendørs- og gratis koncerter.

Byens bedste herretøj: Mads Nørgaard
Byens mest trofaste personale og byens bedste stemning. Mads Nørgaard er og bliver en klassiker i det københavnske butiksmiljø. Og med en stadigt stærkere egen kollektion bliver det sværere og sværere at komme udenom den, hvis du er til enkelt og lækkert tøj uden for mange dikkedarer.

Byens bedste skønhedsoplevelse: Amazing Space
I Amazing Space kommer termen day-spa til sin ret, for her glemmer du alt om hverdagens travlhed i det øjeblik, du træder ind af døren. Hvad enten du er til et forkælende spabad i den charmerende thai-inspirerede have, eller du er kommet for at købe Dr. Sebaghs cremer fra London, er servicen helt i top.

Byens bedste kulturelle iværksætter: Cofoco´s Torben Klitbo & Christian Lytje
Cofoco-fyrene Torben Klitbo og hans sønderjyske barndomskammerat Christian Lytje har med et skarpt blik for tidens tendenser sat deres præg på byen med deres designlækre, gourmetagtige restauranter med SU-venlige priser, og delier med lækker takeaway. Københavnerne er efterhånden blevet bedre til at spise mere ude, og vi giver gerne Cofoco-effekten en del af æren.

Byens bedste legeplads for drengerøve: Kongens Have
Midt i København ligger en af de ældste legepladser for drengerøve. Så snart solen kommer frem, strømmer københavnerne til Kongens Have for at spille rundbold, fodbold, kroket eller petanque. Parken er perfekt til at kigge på piger, holde picnic under skyggefulde træer med den udkårne eller finde den indre drengerøv frem med en bold eller en frisbee.

Byens bedste billige restaurant: Madklubben
Her kan du få en enkel, billig ret og et glas vin midt i byen efter fyraften en dag, hvor du ikke selv orker at svinge panderne, eller du kan lade dig friste af lidt luksus. Indretningen er restaurantlækker, og du skal være tidligt ude, hvis du vil sikre dig et bord sidst på ugen.

Byens bedste store teater: Gasværket
Med sit stemningsfulde rum under det kuppelformede loft er Gasværket (tidligere Østre Gasværk Teater) ikke kun et af Københavns mest imponerende teaterrum, men også stedet, der sendte den overvældende teaterkoncert Gasolin' til scenen og i oktober 2007 træder ind i sin ny æra som stjernespækket nyklassiker-scene.

Byens bedste cocktails: Oak Room
Midt i februar udvidede den populære bar på Nørrebro til dobbelt størrelse, men der er stadig altid fyldt på de tætpakkede kvadratmeter omkring baren, bag hvilken tenderne nu har dobbelt så god plads til at fremtrylle deres berusende spirituskreationer.

Byens bedste nye café: Café Chill Out
Fra den futuristiske glaskasse i to etager på Falkoner Plads ved siden af biografen og Frederiksberg Centret, kan du nyde udsigten til folk på vej til fitnesstræning i underetagen og skatere, der udfordrer sig selv på pladsens trapper, mens du spiser sund øko-cafemad til hverdagspriser.

Byens bedste sted for børn: Zoologisk Have
Fascinerede og fulde af fryd kunne byens børn igen i 2007 tage med de voksne på spændende dyresafari i Zoologisk Have, der smukt troner på toppen af Valby Bakke. Den hyggelige haves veltrimmede bestand af dyr i alle størrelser, det betagende tropehus og den familievenlige Børnezoo, hvor frække dværggeder må nusses af hjertets lyst, viser sig som altid som et ultimativt hit på børnefronten.

Byens bedste ølbar: Nørrebro Bryghus
I den klassicistiske, gamle fabriksbygning i Ryesgade mødes både direktører og socialpædagoger for at spise nordisk inspireret, moderne mad, der klæder det prægtige, hjemmelavede øl, brygget i ståltanke, som du har udsigt til fra både restauranten og kælderbaren.

Byens bedste gourmetrestaurant: Noma
Noma tog tidligere på året det største spring op af restauranternes verdensrangliste til en 15. plads og fik iøvrigt sin anden Michelinstjerne. Helt fortjent, for stedet er med sit knivskarpe, nordiske og i grunden ret grønne køkken et af de mest unikke ikke bare i København, men hele verden.

Byens bedste nyåbnede butik: Gourmandiet
En af byens bedste nyheder på madfronten ligger på Østerbro, hvor slagterforretningen Gourmandiet frister med øko-kød, delikatesser og dagens gode ret, der kan gufles på stedet. Det er den tidligere michelinkok Peter Mose Midtgaard, der styrer køkkenet.

Byens bedste økologi: Farmers Market
Det familievenlige Farmers Market, der kickstartede i maj 2007 og forhåbentlig vender tilbage i 2008, gav hveranden lørdag sommeren igennem Nørrebro et glad og grønt pift, og viste sig desuden som en ideel indkøbsmulighed, når god smag, økologi, sæsonvarer og sporbarhed er underteksten på spisesedlen. Hvor ellers bydes der på smagsprøver garneret med avlernes særlige viden om varerne?

Byens bedste betjening: Le Gourmand
Den frankofile luksusdelikatesse, der ligger midt i Københavns mest parisiske shoppinggade, har en indehaver, der virkelig brænder for sine produkter og altid har god tid til den enkelte kunde og en spændende historie fra et marked i Frankrig, hvor han har fundet alle sine håndplukkede og udsøgte kvalitets-varer.

Byens bedste club: Vega Natklub
Den store gå-i-byen-klassiker på Vesterbro er et bredtfavnende flagskib i det københavnske natteliv, som med sit smukke interiør og sin gode lyd både appellerer til rigtige tech-nørder, skrigfarvede nu-ravers, SU-plagede studerende og alle andre, der bare vil i byen. Vega har desuden fået noget af en revival efter sin relaunch, som blandt andet tilføjede en smuk lysbar til klubbens indre.

Byens bedste unge teater: Mungo Park
Mungo Park i Allerød har for længst bidt sig fast som københavnerteatrets selvkørende og ensemblebårne fætter i provinsen. Og opgraderingen af den super-hyggelige tapas-fremstillende Mungo Bar, samt Petrea Søes fremragende, musikdramatiske Den allersidste dans, gjorde 2007 til noget særligt på Mungo.

Byens bedste gratisoplevelse: Zulu Sommerbio
Gratis er godt, også når det gælder biografen. Men i Zulu Sommerbios tilfælde er det nok mere den gode stemning samt det fantastiske i at kunne se film under åben stjernehimmel, der er det store trækplaster.

Byens bedste sushi: Sticks'n'Sushi Istedgade
Sticks'n'Sushi i Istedgade er et godt sted at lægge bunden til byturen på Vesterbro: Gennemført design, kvadratiske fællesborde og lækre menuer for både sashimi-freaks og folk med hang til grillede lækkerier. Baren har et godt udvalg af øl og vin og fristende drinks både med og uden alkohol.

Byens bedste kaffe: Kaffeplantagen
Den lille kaffebar på hjørnet af Elmegade og Sankt Hans Torv åbner tidligt, og du kan vælge mellem alskens slags kaffe, fire slags mælk og sojamælk med og uden vanille. Her er puslebord til de små og hyggelige pladser i vinduet, hvor det er rart at sludre over en kaffetår.

Byens bedste romantiske restaurant: Fiasco
Lad dig ikke skræmme af navnet, som er italiensk for bastomviklet Chiantiflaske. Fiasco er et bevis på, at italiensk mad kan serveres i æstetiske omgivelser uden kitschede vægmalerier og ikke behøver at koste en hel Versace-kollektion. Ved bordene langs baren kan I tale og nyde den gode mad i fred.

Byens bedste børnevenlige café: Halvandet
Med 6.000 solrige kvadratmeter at boltre sig på er der god plads til både barnevogne og aktive unger, som vil lege i sandet eller spille bold. Hvis hele familien vil hygge sig sammen, er der 12-hullers minigolfbane, og til de lidt større vovehalse er der bungee-run og human football.

Byens bedste deli: Cofoco le marché
Cofoco-drengene har dannet skole med deres takeaway-koncept, som næppe fås mere effektivt og prisfornuftigt i byen pt. Dagens varme, altid meget kødfulde ret kan suppleres med diverse deli-bites, salater, dessert, brød og vin.

Byens bedste luksusbutik: Normann Copenhagen
En af byens smukkeste forretninger, hvor vinduesudsmykningen er en kunstoplevelse i sig selv, og hvor resten af de 1700 m2 er fyldt med noget af det ypperste inden for møbler, interiør og tøj i form af mærker som Alexander McQueen, Viktor & Rolf og Alessandro del Aqua.

Byens bedste flirtested: Gefährlich
Det populære sted på Fælledvej er godt fyldt på de fleste af ugens aftener, og den imødekommende privatfeststemning er perfekt til flirteri. Om onsdagen er der endda en hel aften dedikeret til kærlighed »med alle de smarte lag skrællet af«, når Lille Tobias & Bob spiller følsomme plader til arrangementet 'It's All About Love'.

Byens bedste biograf: EMPIRE
I et gammelt jernstøberi, der producerede små lokomotiver, åbnede Nørrebros lokale biograf for snart syv år siden, og dampen er stadig ikke gået af Empire Bio, der forstår at tænke i skæve biograftider, kvalitet og kyssesofaer - og i, at livet er for kort til at slås om armlæn og sidde med klemte ben.

Byens bedste tøj til kvinder: Nørgaard på Strøget
En københavnerinstitution på Amagertorv, som er lige populær blandt studerende på SU på udkig efter endnu et eksemplar af den legendariske riflede bomuldstrøje til velbjergede fashionistaer, der skal have fingrene i den nyeste Miu Miu-taske. 

Byens bedste værtshus: Eiffel Bar
En smuk facade i en smuk gade: Christianshavns ældste værtshus har haft samme navn og samme indretning i 45 år og ligger i en fredet bygning fra 1736 i den brostensbelagte Wildersgade. Den stemningsfulde klassiker oser af oldschool pariserstemning og har et meget blandet publikum og yderst venlige indehavere.

Byens bedste familievenlige restaurant: Riz Raz
Når ungerne bliver trætte og sultne under strøgturen ligger Riz Raz belejligt. Der er masser af plads ved den store buffet, en uhøjtidelig og livlig stemning og en masse børnevenlige grøntsagsretter.

Byens bedste te-salon: Tante T
Adressen siger Vesterbro, men at træde ind hos Tante T, er som at besøge farmor i Nordjylland: hjemmebagte kager til overflod, lænestole med små sofaborde og gamle familieportrætter på de lave bogreoler. Stort udvalg af teer og urteteer men også plads til kaffesøstre.

Byens bedste smørrebrød: Told & Snaps
Kæk betjening og frisksmurt, oldschool, dansk smørrebrød om hjørnet fra Nyhavn i en høj kælder, hvor man sidder tæt bænket blandt forretningsmænd og andet godtfolk.

Byens bedste genbrug: Butik fisk
Fair trade kaffebar, nyvasket og omsyet genbrugstøj, møbler, nips og endda et stænk vaskeægte berlinerstemning. Folkekirkens Nødhjælp forener velgørenhed med stilsikkerhed i butikken på hjørnet af Nørregade og Sankt Peders Stræde.

Byens bedste juicebar: Joe and the Juice
Et af de bedste bud på en superlækker men stadig sund frokost i city finder du i cafeen i den eksklusive tøjbutik Rue Verte i Ny Østergade. Prøv en sandwich med en forfriskende drik af friskpressede æbler, mynte og ingefær med et dryp olivenolie, som forbedrer optagelsen af C-vitamin.

Byens bedste udsigt: Vor Frelsers Kirkes Tårn
Byens måske smukkeste tårn har også en af byens smukkeste udsigter - og turen op af den gyldne, finurligt snoede trappe er en stor del af fornøjelsen. Der er 400 trin til toppen, hvoraf de sidste 150 er udvendige...

Byens bedste kunstoplevelse: Copenhagen X
Myreflittigt projekt under Dansk Arkitektur Center, der står bag byvandringer, podwalks, foredrag, udstillinger, cykelkort og andre tiltag, der kan gøre os klogere på byens mange byggeprojekter og arkitektoniske visioner.

Byens bedste restaurant uden for København: Søllerød Kro
Institutionen Søllerød Kro ligger ikke bare i smukke, grønne omgivelser, den byder også på en af hovedstadsområdets mest helstøbte, gastronomiske oplevelser. Jacob de Neergaards sæsonbetonede, fint opdaterede, franske køkken følges til bords af perfekt betjening, ikke mindst på vinsiden.

Byens bedste vinbar: Il Senso
I denne hyggelige kælder har man specialiseret sig i velserveret, italiensk vin. Vinkortet tæller en del af de store navne, som sælges på flaske, mens de mindre kendte producenter af egen import sælges på glas. Tapasplatterne her er formentlig byens mest skarpe, delikate og varierede.

Byens bedste nye musiktilbud: Fredagsspot
Fredagsrockens nye lillesøster på Pantomimescenen giver unge danske bands og solister på vej frem en enestående mulighed for at spille for et bredt publikum og under professionelle forhold. I denne første sæson kunne man bl.a. opleve Alphabeat, The Kissaway Trail og Dúné samt en mindekoncert for Natasja.