Byens Bedste 2012: Her er alle vinderne

De løb med Byens Bedste-prisen: For 12. gang har AOK.dk's brugere udnævnt deres favoritter inden for 25 kategorier. Her er vinderne, som alle blev kåret ved vores store Award Show fredag aften.

Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

...

Se video fra Byens Bedste 2012


AOK- prisen/Årets Københavner:

Anette Rix. Anette Rix har siden 1997 kæmpet for bedre vilkår for kvinder i prostitutions- og stofmiljøet på Vesterbro, blandt andet hos Mariatjenesten, Kvindernes Nødherberg og gennem sit lederskab af Reden i København. Hun er en utrættelig debattør, der altid forsøger at sætte fokus på vigtigheden af solidaritet med de mest udsatte i vores samfund.

Byens Bedste Filmoplevelse:
CPH:DOXDokumentarfilmen er det nye sort. Biografpublikummet elsker dokumentarfilm, som også får mere og mere spilletid i biograferne. Og for fans af dokumentar, er CPH:DOX ikke til at komme uden om. Her kan man se alle de film, man ikke vidste, man gerne ville se, blive underholdt og få udvidet sin horisont på samme tid.

Byens Bedste Teateroplevelse:
Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3, 2200 København N. Nørrebro Teater kan, hvad ingen andre formår lige så godt som dem: De får det unge publikum i teatret – med festlige Late Night Lørdage, prisbelønnede rockmusicals og uforglemmelige forestillinger som Flyvende Grises dystre »Mørke«.

Byens mest romantiske:
Storbyer har altid sine romantiske steder. København har både ældgamle klichéer og mere oversete alternativer. Bænken midt på Frederiksberg-siden af Sankt Jørgens Sø løb med sejren.

Byens Bedste Børneoplevelse:
Den nye kunstlegeplads i Fælledparken, Fælledparken 1, 2100 København Ø. Hvad med at svinge sig i Marmorkirkens tårn, krabbe rundt i Rådhustårnet eller abe sig op ad Rundetaarn? Det har de mindste nu mulighed for – uden at sætte lemmer og liv på spil. Hovedstadens mest markante tårne er blevet skaleret ned og opført som legeplads i Fælledparken.

Byens Bedste Nye Initiativ:
Torvehallerne, Frederiksborggade 21, 1360 København K. Skamrost og udskældt, men indtil videre en kæmpe succes. Københavnerne valfarter til byens nye madmekka, Torvehallerne, på Israels Plads. Efter årtiers kampe og diskussioner har København endeligt fået sit eget grønttorv.

Brugernes kategori – Byens Bedste Busrute:
Havnebus 991 & 992. I Berlin har de Bus 100. Det er en almindelig rute på busnettet, men den er lagt, så den når forbi byens vigtigste seværdigheder. København har ikke en direkte pendant, men byen har alligevel masser af spændende busruter. Havnebus 991 & 992løb med sejren. For et enkelt klip på 2-zonerskortet kommer passagererne hele vandvejen fra Teglholmen i Syd til Nordre Toldbod i Nord. Vandbussen er et hyggeligt alternativ til Netto-bådene.

Byens Bedste Kunstoplevelse:
Louisiana, Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk. Klee og Cobra. Ved at koble en række af Cobra-gruppens hovedværker med en række af Paul Klees ditto, viste Louisiana i løbet af efteråret og vinteren, hvilken stor indflydelse, Klee havde på Cobra – og hvor meget god kunst, der kom ud af det.

Byens Bedste Musikoplevelse:
Det genåbnede Pumpehuset, Studiestræde 52, 1554 København K. Sommeren 2010 måtte Pumpehuset dreje nøglen om og København mistede sit eneste mellemstore spillested i centrum. Godt et år efter kunne Pumpehuset dog slå dørene op igen, nu med ny ledelse, ny økonomi, nyt program og nye aktiviteter.

Byens Bedste Service:
Troelstrup, Vester Voldgade 5, 1552 København V. På hjørnet af Sankt Peders Stræde ligger Troelstrup, der med fire etager propfulde af nyere mærkevarer, stærke klassikere og gamle værdier har haft mere end 100 år til at opbygge sit høje serviceniveau. Fællesnævneren her er høj kvalitet – både når det gælder tøjet på bøjlerne og den enkle, personlige service.

Byens Bedste Wellness:
Beauty Avenue, Forhåbningsholms Allé 3, 1904 Frederiksberg C. Hos Beauty Avenue på Forhåbningsholms Allé på Frederiksberg kan man ikke blot få tanket op på velvære gennem afslappende massage, man kan også få nyt hår, rettet bryn med tråd og træne yoga med privat instruktør i ét og samme velværehus.

Byens Bedste Nye Butik:
Christian Louboutin, Grønnegade 6. 1107 København K. Når kongen af stiletter og røde skosåler åbner butik i København – og oven i købet selv dukker op til åbningsfesten for at møde de københavnske fashionistaer – skal han naturligvis nomineres til Byens Bedste Nye Butik. Butikken fører både Line & Jos seneste kollektion, samt et større udvalg af deres klassiske smykker i rhodiumbelagt sterlingsølv med brillanter og massivt guld.

Byens Bedste Kvindemode:
Cos, Østergade 35, 1100 København K. Den svenske kæde har slået sig op på tidssvarende basistøj i god kvalitet, til en rimelig pris og uden store armbevægelser. Her finder man altid utallige bud på lækkert hverdagstøj i rene linjer, der holder mere end én sæson.

Byens Bedste Herremode:
Le-Fix, Kronprinsensgade 9B, 1114 København K. Med en baggrund i diverse undergrundsbevægelser har københavnske Le-Fix et stort forspring, når det handler om at spotte nye, kreative og skæve tendenser, og har med butikkerne i Kronprinsensgade og Guldbergsgade positioneret sig som et af de stærkeste urbane navne i byen.

Byens Bedste Sportsbar:
Krølben, Studiestræde 39, 1455 København K. Kombinér fodboldkampen med lækre specialøl og god stemning. Det er intentionerne hos Krølben i Studiestræde, der er en blanding af et værtshus, en pub og en sportsbar.

Byens Bedste Værtshus:
Mesteren & Lærlingen, Flæsketorvet 86, 1711 København V. Den uhøjtidelige smugkro, som indtog Kødbyens ældste slagterbodega i 2009, er et newschool-værtshus af den bedste type – altid fyldt, og med både stearinlys, stemning, duggede ruder og DJ-pult.

Byens Bedste Cocktail:
Ruby,Nybrogade 10 st., 1203 København K. Ruby har længe været helt fremme i førertrøjen, når det kommer til københavnernes cocktail-favorit-spot, og den er stadig knudepunktet for noget af det ypperste og mest intense cocktailnørderi i byen.

Byens Bedste Fest:
Toldboden, Nordre Toldbod 24, 1259 København K. I juli 2011 fik københavnerne sig et helt nyt sted at feste igennem – og så endda med havudsigt. Toldboden er byens smukkest beliggende natklub og trækker bemærkelsesværdigt mange gæster (af den pæne slags) til fest ved vandet hver weekend.

Byens Bedste Gourmet:
Kadeau, på Vesterbro, Vesterbrogade 135, 1620 København V. På Kadeau er ingen dug på bordet eller lille skammel til håndtasken. Gourmet-drengene fra Bornholm lægger al energien på tallerkenerne, der er fyldt med kreative indfald, du aldrig har set før.

Byens Bedste Nye Restaurant:
Madklubben Vesterbro, Vesterbrogade 62, 1620 København V. Madklubben på Vesterbrogade har plads til 230 gæster på 550 kvadratmeter med højt til loftet i stueetagen, med toiletter på 1. sal. Indretningen er urban og funky på den rå facon.

Byens Bedste Kaffe:
The Coffee Collective, Frederiksborggade 21, 1360 København K. En caffe latte er ikke dyrere hos The Coffee Collective i Torvehallerne end på andre kaffebarer - den er bare bedre. Moderskibet og kaffe-nørdernes mikro-risteri, som også er kaffebar, ligger i på Ydre Nørrebro.

Byens Bedste Brunch/morgenmad:
The Laundromat, Cafe Gammel Kongevej 96, 1850 Frederiksberg C. Både babyer, der skal ammes, børn og vasketøj er velkomne på The Laundromat Cafe, der har vaskeri, puslebord, legehjørne og flere slags brunch og morgenmad at vælge imellem. Prøv gulerods/æble-juicen.

Byens Bedste Burger:
Cocks and Cows, Gammel Strand 44, 1202 København K. Perfekt til et hurtigt, billigt måltid på vej videre i byen eller dagen derpå midt i city. Priserne er billige, men tilbehør som fritter koster ekstra - til gengæld fås de både med chili- og eddike-pulver.

Byens Bedste Billige Restaurant:
Spiseri, Griffenfeldsgade 28, 2200 København N. De fire piger i den lille, travle restaurant på hjørnet ved Folkets Park på Nørrebro lægger hjerte i deres, rustikke, Italienske mad. De billige priser for dig til at leve med et højt lydniveau og at skulle spise tidligt eller sent

Byens Bedste Takeaway:
Gorms Pizza i Torvehallerne Frederiksborggade 21, 1360 København K. Når bunden er sprød på den seje måde, når råvarerne er gode og tomatsaucen er i orden - så elsker vi pizza. Hvordan kan man andet end at elske Gorms Pizza, som på Valentins Dag bager hjerteformede pizzaer?

Læs mere om Byens Bedste