Buttenschøn: »Det var på tide, de ringede til mig«

Sangeren Thomas Buttenschøn havde fredag sin dansedebut i sæsonpremieren af »Vild med dans« på TV 2. Thomas Buttenschøn har skrevet dagbog i en af dagene op til premieren.

Thomas Buttenschøn og partner Mie Moltke øver deres Cha Cha Cha til næste fredags udseendelse af Vild med dans i Mies lokaler på Nørrebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMIL HOUGAARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

04:34

Bliver vækket af Peter, to år. Henter ham ind i sengen. Mange vil måske synes, at det er lidt tidligt, men vi har længe haft nattebesvær med ham, så det, at han først vågnede klokken halv fem, var en befrielse i sig selv.

06:55

Jens, fem år, kommer ind i soveværelset. Min søde kone Cana får ham på mirakuløs vis overtalt til at tænde for fjernsynet inde i stuen, så vi lige kan få lov til at ligge i sengen fem minutter længere. Tre minutter senere, efter to minutters højlydt kalden på fjernbetjeningen, som om det var en hund, kalder Jens på os for at få hjælp til at finde det program, han gerne ville se. Ud af sengen.

08:23

Afleverer drengene i institutionen, inden jeg hopper på jernhesten mod Mies danseskole på Nørrebro for at øve vores Cha Cha Cha.

09.58

En fotograf og en journalist fra Berlingske ankommer til Mies studies. Jeg fortæller journalisten, at jeg de sidste par år ikke har været afvisende overfor at skulle medvirke i Vild med dans. Jeg nåede faktisk at tænke »hvorfor fanden har de egentlig ikke ringet til mig endnu,« men det gjorde de så.

Tanken om at udfordre min krop synes jeg er fed, selv om jeg dog aldrig har modtaget undervisning i et eneste dansetrin. I gymnasiet, da vi skulle danse lancier, holdt jeg mig langt væk. Sådan tror jeg mange musikere har det. Næsten alle mine kollegaer, jeg har snakket med om det, siger, de ikke kan danse. Vi spiller musik. Det er det, vi kan.

10:32

Afgang til Mastiff for at øve fællesdans. Træning klokken 11. Vi ankommer lidt før. Der ligger to ubesvarede opkald fra min booker. Jeg får hurtigt kigget billeder fra weekendens fotoshoot igennem. Jeg når ikke at have en mening og får ikke sendt mine favoritfotos afsted. (Det er pressebilleder til næste års forårs tourné).

11:08

Fællesdansetræning starter. Alle, der skal danse i program to, er her. Vi skal åbenbart træne indtil klokken 16. Troede, det var til klokken 14. Har et møde med Plan Danmark klokken 15. Fuck! Jeg får sagt til dem, at jeg skal gå senest halv tre.

Thomas Buttenschøn finder tid til at lægge en video op på Instagram, mens deltagerne øver fællesdans til premieren på Vild med dans. Thomas har ikke opnået en six-pack endnu. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Denmark.

14:21

Lyn-interview med TV 2 inden afgang fra Mastiff.

14:32

Hjem for at nå et bad før møde med Plan Danmark. Mødet handler om, hvordan vi kan lave hjælpearbejde i Zambia og resten af det sydlige Afrika.

16:20

Et glas bobler i gården, før Cana skal afsted til crossfit. Jeg står for aftensmaden. Jeg spørger drengene, hvad de kunne tænke sig. Jens vil have sushi og havregryn med yoghurt. Jeg bestiller sushi.

17:00

Cana tager afsted, vi ser »Frost«, imens vi venter på sushimanden, der skal komme klokken 17:20.

17:35

Ingen sushi endnu. Jeg tjekker min onlinebestilling og kan se, at jeg har bestilt en ordentlig portion selvhenter. Fuck. Frem med telefonen. Fire ubesvarede opkald fra min booker. Jeg ringer til restauranten og forklarer situationen. De kommer med maden fem minutter efter.

18:38

Tandbørstning, bleskift og højtlæsning påbegyndes.

Thomas Buttenschøn lægger et billede af sin kone Cana op på de sociale medier og skriver en kærlighedserklæring til – en sang, han engang skrev til hende, han kalder min kvinde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Denmark.

20:00

Har siddet i et mørkt børneværelse og nynnet de børnesange, jeg kan. Stadig uden held.

20:14

Børnene sover endelig.

Jeg ringer til min booker.

20:27

Cana er hjemme. Vi blogger (vist nok) begge to.

21:01

Har fået video-sms’er fra Mie, så jeg kan lære det sidste af fællesdansen. Øve dansetrin. Øve dansetrin. Øve dansetrin. Det har været udfordrende at træne op, men mest af alt har det været skægt. Mie er heldigvis rigtig rar og har en god energi. Det har dog været svært at få min krop til at gøre, hvad Mie gerne vil have den til. Når hun laver en særlig bevægelse, kan jeg godt se, hvad jeg skal gøre, men jeg har svært ved at få min egen krop til at gøre det samme.

Det fedeste indtil videre har faktisk været at lære Mie at kende. Hun siger, hun godt kan være skrap, men jeg synes kun hun er det, når det er berettiget. Hvilket ofte er tilfældet i øjeblikket.

22:42

Børster tænder og kravler tilbage i sengen, hvor vi ser en serie, der er så ligegyldig, at jeg både kan instagramme og Facebooke imens.

23:30

Godnat.