Bryllupper på samlebånd

07-07-07. Kirker, rådhuse og kroer var i går fyldt til bristepunktet af par, som havde valgt den specielle dato til at fejre deres bryllup.

Lone Bramsen kanter sig ind i limousinen efter brylluppet med Søren Stendal i Kastelskirken. Næste stop: Sengeløse Kro. Foto: Brian Berg Fold sammen
Læs mere

Der var i går, den 7. juli 2007, en trængsel af brudepiger og -gæster, limousine-chauffører og fotografer foran Kastelskirken i København, hvor hele tre brudepar i går blev viet kl. henholdsvis 14, 15 og 16.

For 07-07-07 er ikke alene en meget nem dato at huske. Siden Gud, ifølge Bibelen, skabte Jorden på syv dage, har der været noget særligt over tallet. Tag eksempelvis verdens syv vidundere.

Dagen i går var således en oplagt dato at gøre til mærkedag for brudepar. For Lone Bramsen og Søren Stendal, som blev viet i Kastelskirken kl. 15, var 07-07-07-datoen endda en ekstra bonus. I går var det nemlig præcis et år siden, at Søren friede til Lone.

Efter forlovelsen blev parret dog hurtigt klar over, at andre brudepar havde luret ideen om 07-07-07, så de gik straks i gang med planlægning og reservationer. Brudepar før dem har måttet sande, at er man ikke ude i god tid, risikerer man at ende med en dato i stil med den 11. september. Den forbinder de færreste med noget rart.

Selv om Lone Bramsen og Søren Stendal således var på banen et helt år i forvejen, var det band, de gerne ville have haft til at spille til bryllupsfesten, desværre allerede engageret i forvejen netop denne dag.

Det viste sig også at være svært at komme til i den ønskede kirke. Grundet det ekstraordinære pres på netop denne dag har de fleste kirker valgt at sige nej til henvendelser fra brudepar uden for sognet. Men da der opstod et hul mellem to vielser i Kastelskirken kl. 15, slog Lone og Søren til, selv om Sengeløse Kro, hvor 65 gæster i går var inviteret til deres fest, ikke just ligger i nabolaget.

Det er langtfra kun kirkerne og kroerne, som har haft travlt. På Frederiksberg Rådhus havde man i går 40 vielser og i Odense 31 mod normalt maksimalt 10.

Hos House of Brides skønnede man at have gjort mellem 500 og 600 kjoler klar til bryllup i går, mens Hyldeborg Limousine Service, som stod for Lone og Sørens transport fra Kastellet til Sengeløse, havde samtlige 50 vogne, inklusive veteranbiler, ude at køre hele dagen.