Bryan Ferry til Heartland-festival

Den fynske festival klar med de første fire musiknavne til næste år - blandt andre Bryan Ferry og Birdy.

Brian Ferry - til Fyn til sommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en af rockmusikkens mest elegante croonere, der er på plakaten, når den fynske Heartland Festival tager hul på sin anden sæson til sommmer. Festivalen har netop offentliggjort fire musiknavne, og det mest prominente er nok Bryan Ferry, hvis første hits ligger over 40 år tilbage.

Heartland-festivalen foregår jo på Egeskov Slot, og det virker som et ganske passende sted at optræde for Ferry, der altid har haft noget aristokratisk over sig, og da også stadig er medlem af The Countryside Alliance - en forening der forsøger at promovere det landlige Storbritannien og blandt andet agiterer for klassiske jagt-former med hunde og heste.

Men også på musikfronten har Bryan Ferry holdt krudtet nogenlunde tørt siden de glade dage  i 70'erne og starten af 80'erne, hvor Ferrys karakteristiske stemme med og uden Roxy Music kunne høres på hits som »Lets Stick together«, »More than this« og »Slave to love«.  Og at den i dag 71-årige frontmand stadig kan metieren, beviste han i maj i år ved en koncert i DRs koncertsal, hvor han ifølge denne avis med kølig elegance favnede både sofistikeret pop, Dylancovers og struttende artrock.

Ud over Ferry har Heartland annonceret britiske Birdy, der både har lavet muik selv og skrevet sange til film som »Hunger Games« og »En flænge i himlen« og i september gav koncert i Store Vega. Af danske navne lokker fynboerne med »The Minds of 99« og den hyper-aktive »Bisse«.

Heartland-festivalen skiller sig jo ud fra andre festivaler ved ud over musik også at byde på et program med »Food, Art and Talks«, som det hedder. Der er dog ikke kommet noget nærmere ud om om hverken maden, kunsten eller samtalerne til næste års festival, som finder sted i weekenden den 3.-4. juni 2017.