Bowie til Coldplay: Jeres sang er ikke ret god

Det britiske band Coldplay forsøgte at stable et samarbejde med David Bowie på benene, men superstjernen afviste blankt.

David Bowie havde ikke lyst til at medvirke på Coldplays nummer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dylan Martinez

København: Medlemmerne af det britiske succesband Coldplay var ligesom det meste af den musikinteresserede verden dybt berørte, da popikonet David Bowies død pludselig var en uventet realitet.

De britiske hitsnedkere havde masser af rosende ord til den afdøde Bowie, men indrømmede samtidig, at de faktisk havde forsøgt at stable et samarbejde på benene med den legendariske "Ziggy Stardust", som bestemt ikke faldt i god jord.

- Vi har engang sendt en sang til ham og spurgt, om han ikke nok ville synge med på den. Der var et stykke i den, der havde sådan lidt David Bowie-karakter, fortæller trommeslager Will Champion til musikmagasinet NME.

"Coldplay"-forsanger Chris Martin satte sig ned og skrev et høfligt brev til "Space Oddity"-legenden med ordene "Vil du ikke nok synge med på sangen?". Så sendte han nummeret af sted, og så var det bare at krydse fingre og vente på svar.

- David Bowie vendte tilbage og sagde "Det er ikke en ret god sang, er det vel?", husker Will Champion grinende og fortsætter:

- Okay. Det tager vi som et nej. Han var meget påpasselig, han ville ikke bare lægge navn til hvad som helst.

Trommeslager Will Champion og guitarist Johnny Buckland bærer dog ikke nag, og de tøver ikke et sekund med at hylde David Bowie, der lige nåede at udgive albummet "Blackstar" inden sin død.

- Hvis man på en eller anden måde er involveret i musik, er han en af dem, der altid er en referenceramme. For genrer, for hvordan man er en rockstjerne eller popstjerne. Han definerede det. Vi har mistet en musikalsk helt, mener trommeslager Will Champion.

"Blackstar"-albummet topper lige nu både den amerikanske og den danske hitliste.

/ritzau/FOKUS