Bornedal rykker videre efter »1864«

Mandag begynder optagelserne til Ole Bornedals nye film, der ifølge filminstruktøren er en »både sort, folkelig og på mange måder grænseoverskridende satire på noget så almindeligt som sex, mangel på sex, kærlighed og mangel på kærlighed«.

Ole Bornedal er klar med et nyt filmprojekt efter »1864« Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Mens debatten om TV-serien »1864« stadig ulmer, efter DRs tidligere dramachef, Ingolf Gabold, gik til bekendelse og meddelte, at »1864« var et slag mod Dansk Folkeparti, er instruktøren af den omdiskuterede serie gået i gang med et nyt projekt.

Det drejer sig om komedien »Dræberne fra Nibe«, som Ole Bornedal både instruerer og har skrevet manuskript til.

»Det er mange år siden, jeg har lavet komedie. Vel ikke siden »Charlot og Charlotte«. »Dræberne fra Nibe« er et forsøg på at lave en både sort, folkelig og på mange måder grænseoverskridende satire på noget så almindeligt som sex, mangel på sex, kærlighed og mangel på kærlighed,« forklarer Ole Bornedal i en pressemeddelelse.

Komedien handler i grove træk om to jyske håndværkere, der drømmer om at bruge deres sorte penge på at leve livet uden konerne på slæb, og de hyrer derfor en russisk lejemorder. Filmoptagelserne begynder på mandag, og foran kameraet står blandt andre Ulrich Thomsen, Nicolas Bro, Lene Maria Christensen, Mia Lyhne, Søren Malling, Birthe Neumann og Ole Thestrup.