Bond-klenodie sættes under hammeren

Den propeldrevne ubåds-sportsvogn, som agent 007 benyttede i filmen »The Spy Who Loved Me«, sælges nu på auktion. Den menes at kunne indbringe mindst 5,8 millioner kroner.

Det er ikke den britiske skuespiller Sir Roger Moore selv, der er til salg, men derimod den hvide Lotus Esprit, som han som agent 007 benyttede som ubåd i filmen »The Spy Who Loved Me«. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHEL SPINGLER/POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN: Er du inkarneret James Bond-fan med nogle millioner i overskud, så kan du nu købe en bil, som garanteret vil resultere i et par anerkendende blikke hjemme på villavejen.

Vi taler om den specialbyggede, hvide Lotus Esprit, som agent 007 benyttede som ubåd i den legendariske undervandsscene fra filmen »The Spy Who Loved Me« fra 1977.

Den propeldrevne ubåds-sportsvogn sættes på auktion, og ifølge Sky News ventes vidunderet at indbringe et sted mellem 650.000 og 950.000 pund, hvilket i danske kroner svarer til mellem 5,8 og 8,4 millioner.

»Gennem årene har millioner af filmgængere kigget på i ærefrygt, mens Lotusen omdannede sig selv til en ubåd,« siger Max Girardo fra auktionshuset RM Auctions Europe, som står for salget.

Auktionshuset oplyser, at det i sin tid kostede cirka 65.000 pund at bygge bilen, hvilket svarer til 330.000 pund i nutidige penge.

Selv om bilen efterhånden har flere årtier på bagen, skulle den efter sigende stadig fungere.

Selv om det var Roger Moore, der spillede agent 007 i »The Spy Who Loved Me«, var det ikke ham, der benyttede bilen under optagelserne. Det var, beretter Sky News, en tidligere marinesoldat fra det amerikanske militær.